Not in our name

wrapper2

wrapper

Terwijl vanuit Tielt het nieuws kwam dat alles nu helemaal ok is en er trots opendeurdagen werden gehouden, zijn er nu opnieuw beelden vrijgegeven van Animal Rights over een ander slachthuis. Deze keer zijn het runderen en ligt het slachthuis in Izegem, maar de beelden zijn hetzelfde: dieren worden mishandeld, slecht verdoofd en lijden pijn.

Deze nieuwe beelden maken voor ons duidelijk dat het in Tielt niet over een uitzonderlijke situatie ging, maar dat dierenleed inherent verbonden is aan onze grote honger naar vlees. We kunnen niet verwachten dat we elke dag een stuk vlees op ons bord kunnen leggen en er ondertussen vanuit gaan dat die dieren een gelukkig leven leiden en zachtjes inslapen in het slachthuis.

Wij zijn ervan overtuigd dat er maar één manier is om er zeker van te zijn dat er voor jouw maaltijd geen dieren hebben moeten lijden: door ze niet op te eten.

Dat klinkt misschien eerst wat beangstigend, want wat eet je dan wel nog? Maar wij hebben allemaal de keuze gemaakt om geen dieren meer te eten en die beslissing werkt bevrijdend. Je hoeft niet in te boeten aan smaak en genot, er zijn steeds meer plantaardige producten in de supermarkt, veel restaurants bieden veggie menu’s aan en je voelt je beter bij de gedachte dat je niet meer meedoet aan een systeem waarin er op een vreselijke manier met dieren wordt omgegaan.

Je hoeft ook niet van de ene dag op de andere je eetgewoonten volledig om te gooien. Je kan dit in stapjes doen en je laten begeleiden. Kijk bijvoorbeeld op de websites van organisaties zoals EVA, Bite Back, Animal Rights en BE Vegan. Je vindt er recepten, culinaire tips, publicaties en campagnes die je op weg kunnen helpen bij het verplantaardigen van je maaltijd.

Het is makkelijker dan je denkt, zelfs wij kunnen het.

Wannes Cappelle, muzikant en schrijver
Dimitri Leue, acteur en theatermaker
Veerle Baetens, actrice
Lieve Blancquaert, fotograaf
Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte
Ann Ceurvels, kindercoach en actrice
Murielle Scherre, lingerie-ontwerpster
Erika Van Tielen, presentatrice
Clara Cleymans, actrice
Martine Prenen, gezondheidscoach en blogger
Johan Albrecht, Prof.dr aan de Universiteit Gent
Anne Provoost, schrijfster

Doe mee aan Easy Vegan

Wil je meer plantaardig eten, maar kan je nog wat aanmoedigingen en hulp gebruiken? Schrijf je dan in voor Easy Vegan.

13/09/2017

Verticale tabs