Onze toekomstplannen

wrapper2

wrapper

EVA zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke, om bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. Dat was de voorbije jaren zo en dat zal ook zo blijven. Toch is er ook heel wat veranderd bij EVA, vooral de interne structuur werd stevig door elkaar geschud.

Voor de komende vijf jaar heeft EVA een bijzonder grote ambitie. We willen de noodzakelijke ‘kritische massa’ bereiken om het tipping point waar te maken: het kantelpunt waarbij de plantaardige evolutie steeds sneller gaat en zichzelf versterkt.

Om dat te bereiken focussen we ons de komende vijf jaar op volgende punten:

Het makkelijker maken om meer plantaardig te eten
EVA begeleidt de consument door de juiste tools aan te bieden en werkt samen met verschillende organisaties om zoveel mogelijk impact te hebben. De Donderdag Veggiedag campagne blijven we inzetten, naast ook een vervolgcampagne om mensen te helpen hun voedingsgewoonten te ‘verplantaardigen’.

Food professionals inspireren
We willen veggie vriendelijke koksopleidingen en innovatie brengen in de grootkeukens. Deze grootkeukens krijgen de kans om Donderdag Veggiedag op te nemen en restaurants kunnen hun veggie gerechten in de kijker zetten dankzij herkenbare labels. Daarnaast wil EVA ook jonge koks en overheden stimuleren om deel te nemen aan het veggie verhaal.

Samenwerken met partners om de plantaardige toekomst te versnellen
We stimuleren overheden om het goede voorbeeld te volgen van de stad Gent en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te volgen. EVA versterkt initiatieven van andere organisaties door erover te communiceren en ze te versterken.

Onze beweging op een duurzame, professionele en flexibele manier laten groeien
Het team en de vrijwilligers krijgen alle kansen om duurzaam te groeien en de beweging te professionaliseren. De middelen en tools die EVA voor handen heeft worden op een efficiënte manier ingezet.

Wil je meer lezen? Hier ontdek het volledige beleidsplan.

14/01/2016

Verticale tabs