Plantaardig naar Londen met Eurostar

wrapper2

wrapper

PLANTAARDIG NAAR LONDEN MET EUROSTAR
Wie vanuit België naar Londen reist, kiest meestal voor de trein. En wie zijn ecologische keuze ook op de trein wil verder zetten, kan met een Business Premier-ticket van Eurostar voor een plantaardige maaltijd kiezen. EVA stuurde er een collega op uit om die te testen.

Op dinsdag 29 mei reisde EVA-teamlid Isabel naar Londen voor een training in het kader van Erasmus+. Onder het motto ‘het nuttige aan het aangename koppelen’ boekte ze een Business Premier-ticket bij Eurostar en proefde onderweg van het veganistische menu.

STERRENCHEF
Sterrenchef Raymond Blanc ontwikkelde voor het Business Premier-menu zes gerechten per maaltijd. Hij kiest ervoor om met lokale, seizoensgebonden en duurzame producten te werken: “Gezien de aanzienlijke milieu-uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, moeten we allemaal nadenken over zowel de herkomst en duurzaamheid als de smaak en presentatie van ons voedsel.”

Er is altijd een koud en een warm vegetarisch gerecht, bestemd voor zowel vegetarische als niet-vegetarische reizigers die groenten weten te waarderen. Er is ook een warme veganistische optie. Daarnaast zijn er acht vegetarische salades voor reizigers die een lichte maaltijd verkiezen. Vier ervan zijn glutenvrij, twee lactosevrij en één veganistisch.

OP HET MENU
Op de heenreis koos EVA-collega Isabel voor het lunchmenu bestaande uit een hummus- en linzenslaatje met geroosterde groenten (wortel, pastinaak en venkel) en een fruitsla met notencrumble. Ze kreeg ook koffie en een chocolate chip oatbar van Freee Bar. Het diner op de terugweg bestond uit een slaatje van paprika en kikkererwten, quiche en een bruin broodje. Als dessert was er een chocoladebrownie en koffie of thee.

Alle Business Premier-gerechten bestaan uit drie gangen en worden met veel zorg samengesteld. Alle smaken kloppen en de verschillende gangen vormen samen een volwaardig geheel. Ook aan de details wordt gedacht, want de koffie wordt met sojamelk geserveerd en ook de boter bij het brood is plantaardig.

Isabel was alvast enthousiast: “de trip naar Londen was heel comfortabel en de gerechten hebben me prima gesmaakt! Het menu was gevarieerd en volwaardig, fijn om te merken dat Eurostar dit serieus aanpakt.”

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD
Wil je zelf ook een steentje bijdragen? Eurostar daagt jongeren tussen 15 en 19 jaar uit om een duurzaam Business Premier-gerecht te bedenken. Vegetarische en veganistische zijn daarbij meer dan welkom! Het winnende gerecht zal worden opgediend in de Eurostar-treinen voor de Business Premier-reizigers gedurende drie maanden vanaf november 2018. Deelnemen kan nog tot 29 juni 2018 via deze link.

11/06/2018