Recensie “Het nieuwe kookboek: handboek voor een macro-vegan levensstijl”

wrapper2

wrapper

Geschreven door Freija Van Driessche

In Het nieuwe kookboek: handboek voor een macro-vegan levensstijl toont Mieke Vervecken-Pieters, oprichtster van De natuurlijke kookschool, ons hoe je de originele sterren van het vegan keukenarsenaal omtovert in voedzame, hedendaagse gerechten.

Tempeh, tofoe, seitan.. je hebt ze ongetwijfeld al eens zien liggen bij de vleesvervangers. Maar hoe ga je ermee aan de slag? In de macrobiotische en vegan keuken van chef-kok Mieke Vervecken leer je voedzame ingrediënten combineren tot lekkere, volwaardige maaltijden. Bovendien leer je de klassiekers van de macro-vegan keuken, zoals peulvruchten en zeewier, juist klaarmaken zodat de eiwitten, vitaminen en mineralen die ze bevatten goed worden opgenomen door je lichaam.

Dit is een kookboek voor mensen die best al wat ervaring hebben met de veggie keuken en die weten waar ze terecht kunnen voor hun zeewier en natto. Ingrediënten zoals peulvruchten en vleesvervangers zijn intussen gelukkig wel al ingeburgerd in de meeste supermarkten. Voor speciale ingrediënten zoals zeewier, woon je toch maar best in de buurt van een Aziatische supermarkt of een natuurvoedingswinkel.

Ben jij een beginner in de plantaardige keuken? Dan is dit boek misschien niet meteen voor jou. Wil je je daarentegen verdiepen in macrobiotiek? Dan lijkt dit een must-have!

06/12/2019

Verticale tabs