Rome vegan style

wrapper2

wrapper

Italië is zeer bekend om haar monumenten, maar ook om haar gastronomie. Het is onmogelijk om de talloze pizza’s, pastagerechten of vele andere specialiteiten voorbij te lopen.

Hoewel er heel wat restaurants zijn in Rome, zijn het vandaag de vegan restaurants die een belangrijke plaats innemen in deze prachtige stad. Als je graag plantaardig eet tijdens jouw volgende uitstap naar Rome, dan hebben wij voor jullie vier adresjes geselecteerd met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Rifugio Romano

Als je op zoek bent naar een restaurant met kwaliteitsvolle en verfijnde vegan gerechten, dan beantwoordt dit adresje zeker aan jouw verwachtingen. Laat je verleiden door de gnocchi met pesto of de tiramisu die je niet kan afslaan.

Het restaurant bevindt zich in de wijk Termini en beschikt over een terras, waar je gezellig op kunt vertoeven in de zon.

Het is aangeraden te reserveren als je ’s avonds wil gaan, want het is een erg populaire plek.

Open:
Van donderdag tot en met zaterdag telkens van 11 uur tot 23 uur.
Gesloten de overige dagen.

Adres: Via Volturno 39/41 | Vicino Stazione Termini, 00185 Rome

So what

Hoewel dit restaurant heerlijke vegan gerechten serveert, is het vooral bekend om zijn talrijke desserts. Onze favoriet is de pannenkoek met chocolade geserveerd met pindakaas en plantaardige slagroom.

De omkadering is ook heel leuk: er hangen verschillende filmaffiches en er komen muziekgroepjes spelen. De bediening is professioneel en het personeel is zeer reactief, wat dit tot een onvergetelijke ervaring maakt!

Open:
Elke avond voor het diner vanaf 19.30 uur tot 23 uur, zaterdag en zondag ook voor de lunch vanaf 12.30 uur.

Adres: Via Ettore Giovenale 56-58, 00176 Rome

Ops!

Dit restaurant werkt met een buffetformule waar je je eigen bord kan samenstellen. Je betaalt per gewicht.

Het buffet is heel gevarieerd en kleurrijk, ze werken vooral met groente en fruit van het seizoen. Het restaurant biedt ook een overheerlijke chocoladecake aan die behoort tot de specialiteiten van het huis.

Adres: Via Bergamo, 56, 00187 Rome

Flower burger

In dit restaurant kan je een heerlijke vegan burger eten. De broodjes hebben verschillende smaken én kleuren.

De originaliteit zit ‘m ook in de talrijke vegan sausjes die de burgers veel smaak geven. En de frietjes... die zijn onweerstaanbaar!

Het team is heel sympathiek: als je bepaalde voorkeuren of voedselintoleranties hebt, zijn ze zeker bereid om je te helpen.

Adres: Via dei Gracchi, 87, 00192 Rome

Bonus: Il Gelatone

Als je graag een goed vegan ijsje wil eten, dan is Il Gelatone de place to be. Ze hebben massa's vegan ijsjes.

Wij raden het vegan ijsje met karamel aan, een echte topper!

Open:
Elke dag van 9u30 tot middernacht.

Adres: Via Dei Serpenti 28, 00184 Rome

01/07/2019

Verticale tabs