Spaar de dieren op Werelddierendag en eet chili voor Willy

wrapper2

wrapper

4 oktober is het Werelddierendag. EVA vzw roept iedereen op om die dag de dieren te sparen en vegan chili te eten voor Willy. Willy is een varken van een paar maanden oud dat via een omweg in een opvangcentrum terecht kwam. Hij staat symbool voor alle varkens in België die heel wat minder geluk hebben en gekweekt worden om op te eten. De gemiddelde Belg eet in zijn leven ongeveer 1800 dieren. Als alle Belgen op 4 oktober voor veggie kiezen, dan sparen we het leven van ongeveer 650.000 dieren.

Iedereen kan hier zelf een vegan chili-avond registreren, of je kan reserveren bij een van de al bestaande etentjes. Er staan al meer dan 70 vegan chili-etentjes gepland, zowel bij mensen thuis als grotere etentjes in Antwerpen, Brussel, Ronse en Gent.

Met de actie Chili voor Willy wil EVA vzw op Werelddierendag de dieren die op ons bord belanden in de spotlights zetten. Onze huisdieren krijgen elke dag veel liefde en aandacht, maar waarom aaien we onze honden en katten, terwijl we varkens opeten?

Er zijn meer dan 6 miljoen varkens in België. Zij worden gekweekt voor de lokale markt of voor de export. Willy was een van hen. Maar via een omweg kwam hij bij Forrest & Friends terecht, een dierenopvang waar Willy tot zijn oude dag kan blijven. Gemiddeld worden varkens 15 tot 20 jaar oud. in de vleesindustrie worden ze na vier tot zes maanden geslacht. Willy houdt van spelen in de modder, knuffelen en in de aarde wroeten. Zoals de meeste varkens is hij erg intelligent en speels.

Wil je op Werelddierendag ook echt iets doen voor de dieren? Eet ze dan niet op en kom naar een van de vegan chili-avonden. Er staan er al meer dan 70 geregistreerd. Een groot deel daarvan wordt georganiseerd bij mensen thuis, maar er zijn ook enkele grote etentjes waar je bij kan aansluiten:

In Antwerpen organiseert EVA Antwerpen een diner voor 100 personen bij restaurant Kafka.

In het Veggiehuis, Steendam 84 in Gent kun je naar een chili kookdemo en etentje.

In Ronse zijn er nog plaatsen voor de Mexicaanse chili-avond bij Barista Koffieboone.

In Drongen zijn er nog 18 plaatsen om chili te komen eten bij Stefanie en Marjolein, en dit al een dag vroeger dan de andere etentjes, op 3 oktober!

In Brussel organiseert EVA Brussel een chili-diner bij café Boom.

Voor 1 heerlijke vegan chili betaal je 10 euro. De opbrengst gaat integraal naar EVA vzw die het geld zal gebruiken om haar werking naar grootkeukens uit te breiden en hen te begeleiden om meer en betere plantaardige maaltijden aan te bieden. De beste manier om Willy en zijn soortgenoten te helpen. Maar ook om de klimaatverandering tegen te gaan en om met z’n allen gezonder te eten. Win-win-win dus.
Meer info over de werking van EVA vind je op www.evavzw.be.

Kan je helaas niet aanwezig zijn op één van deze etentjes? Geen paniek! Magpies biedt je de ideale oplossing. Met een heerlijke chili sin carne taart, combineer je een voedzame, lekkere hap met een beter lot voor alle Willy's. Kies je datum, bepaal hoe pikant je hem wilt en kom je taart halen in Brugge. De hele maand oktober gaat de winst naar Willy! Benieuwd naar hoe zo'n taart er uitziet? Check hier het Facebook-berichtje van Magpies.

De prijs voor een grote taart is 18 euro, de hele grote 27 euro. Daarvan gaat resp. 10 en 15 euro naar Willy. Wil je een halve euro extra doneren aan Willy? Breng dan je eigen taartdoos mee. De uitgespaarde kost schenkt Magpies door.

Meer info over Willy

Het Facebookevent.

Wil je jouw steentje bijdragen & Willy helpen?

Hier vind je al onze heerlijke chili-recepten, om te beginnen kokkerellen voor jouw eigen chili voor Willy avond!

Schuif je liever je voetjes onder tafel? Dan vind je hier een overzicht van alle georganiseerde etentjes.

Willy likt er al vast zijn duimen en vingers bij af! (nu ja...)

24/09/2019

Verticale tabs