Stop het veggieburgerverbod

wrapper2

wrapper

De Europese Unie overweegt momenteel termen als ‘burger’, ‘worst’ en ‘biefstuk’ te verbieden voor plantaardige producten.

Het belangrijkste argument achter dit voorstel is om verwarring bij de consument te voorkomen. Termen als ‘veggieburger’ en ‘veggie worst’ geven echter belangrijke informatie over de smaak en het gebruik die mensen van een product kunnen verwachten. Consumenten kopen plantaardige producten juist omdat ze weten dat deze producten vergelijkbare smaakervaringen en functionaliteiten bieden als hun dierlijke tegenhangers.

EVA, ProVeg, BBL en de leden van Next Food Chain vinden dat het hier over een non-discussie gaat die de aandacht afleidt van wat echt nodig is: een duurzamer en gezonder voedselbeleid.

De voorgestelde beperkingen zijn in directe strijd met de doelstellingen van de EU in de Europese Green Deal en de Farm to Fork-strategie. De Farm to Fork-strategie stelt expliciet de noodzaak om consumenten in staat te stellen “duurzaam voedsel te kiezen” en “het gemakkelijker te maken om een gezond en duurzaam dieet te kiezen”.

Al meer dan 100.000 mensen tekenden de petitie tegen de burgerban.
Laat ook je stem horen en teken de petitie hier.

05/10/2020

Verticale tabs