Studentenresto's gaan vegan in november!

wrapper2

wrapper

Try Vegan in november

Op 1 november is het World Vegan Day. Die dag lanceert EVA samen met BE Vegan de vijfde editie van Try Vegan, een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om een maand plantaardig te eten. Deze editie richt zich voornamelijk op millenials. En waar kan je die beter vinden dan in het studentenrestaurant van hogescholen?

Hogeschool PXL en HOGENT proberen vegan!

De HOGENT campussen Vesalius en Hogeschool PXL Hasselt doen mee aan de campagne en laten hun studenten de hele maand november kennismaken met de veelzijdigheid van plantaardige maaltijden.

Bij PXL in Hasselt zetten ze al enkele jaren in op veggie en vegan maaltijden. Speciaal voor Try Vegan doen ze nu een extra inspanning en kunnen studenten de hele maand dagelijks kiezen uit een vegan aanbod in buffetstijl. Het bestaande veggie aanbod zal uitgebreid worden met volwaardige vegan alternatieven.

Ook bij HOGENT doen ze graag mee aan deze campagne: “Wij serveren standaard iedere dag een veggie maaltijd, maar in november gaan we nog een stapje verder en zetten ook vegan opties op de kaart. Er zal elke dag een vegan keuze zijn, of het nu een soep, hoofdgerecht of dessert is.”

Pilootproject

De studenten kunnen niet enkel vegan eten. Op de infostanden op 5 november (Hogeschool PXL) en 25 november (HOGENT) informeren onze EVA vrijwilligers hen over de voordelen van een plantaardige levensstijl. Dankzij een korte online vragenlijst kunnen ze feedback geven over de geproefde gerechten.

Na dit pilootproject evalueren we de resultaten, om voor een volgende editie onze samenwerking met grootkeukens nog te versterken.

Doe ook mee!

Wil je ook ontdekken hoe je lekker en gemakkelijk vegan eet? Schrijf je nu gratis in voor de campagne!

Wil je als bedrijf of grootkeuken je vegan aanbod verbeteren? Contacteer Maureen en vraag een grootkeukenbegeleiding op maat.

28/10/2019

Verticale tabs