Trick or Treat yourself to a plant-based Halloween

wrapper2

wrapper

Wanneer de wind aanwakkert, de regen vaker valt en de temperatuur daalt, dan beleef je of een Belgische zomer, of we naderen eind oktober. En eind oktober zeggen we hallo tegen Halloween! Dan vergeten we toch even het gure weer en de donkere avonden, want comfy gerechten met pompoen, griezelige versieringen en kostuums en kilo’s snoep maken veel goed! Wij lijsten even op hoe je creatief kan zijn met plantaardige Halloweengerechten en welke snoepjes je vrank en vegan kan uitdelen.

Recepten voor Halloween

Een vampier wil bloed, een zombie wil hersenen en jij? Jij wil de sfeer van Halloween laten weerspiegelen op je bord! Hieronder vind je wat creatieve, spooky gerechtjes waarmee je anderen kan laten schrikken van jouw vaardigheden:

Groene Pindakaas Heksenvingers
Kniebel, knabbel, kninger? Wie knabbelt er aan mijn heksenvinger? Iedereen waarschijnlijk, want ze zijn zo lekker. De griezelige groene kleur komt van… spinazie!

Bloody Cups
Drie ingrediënten en een super handige video. Deze bloederige cups kunnen niet mislukken, toch? Naast vegan, zijn ze ook nog eens glutenvrij.

Vampire Cupcakes
We blijven bij de cupcakes en bloed. Deze keer zijn ze echt mooi om naar te kijken, maar vooral geweldig om in te bijten!

Pumpkin Pie Squares
Pompoen mag uiteraard niet ontbreken in de lijst. Deze vierkante taartjes zijn even lekker als pompoentaart, maar handiger om op te eten.

Chocolade Spinnen
Laat deze chocoladebolletjes niet rondslingeren, want iemand zou ze durven platslaan of -trappen!

Repulsive Creature Eyes
Simpel, simpeler, simplest, repulsive creature eyes. Het kost je maar 2 ingrediënten en 10 minuten om dit Halloweengerecht op tafel te zetten.

Begraafplaats Taco Cups
Er zijn leukere plekken dan een begraafplaats om te eten, maar dit hapje met avocado en zwarte bonen zal toch een glimlach op je gezicht toveren. Een prima voorbeeld van hoe je kan knutselen met eten!

Bangelijke Gevulde Paprika
Liever een gewone en gezonde maaltijd, om krachten op te doen voor de stevige wandeling langs alle voordeuren om snoep te vragen? Dan is deze gevulde oranje paprika iets voor jou!

Vegan Mac and Cheese met Pompoensaus
How you doing, pumpkin? Zeer goed als je deze klassieker met een twist hebt geprobeerd!

Halloween Hummus van Pompoen
Sofie Dumont toont hoe je ook Halloween op je boterham kan krijgen. Uiteraard is dat via… pompoen! Het Halloweenmotto is dan ook: liever 1 pompoen dan 1 miljoen!

Halloween Snoep

‘Trick or Treat’ is ongetwijfeld de meest gebruikte uitspraak op 31 oktober. Kinderen die verkleed aan je deur om snoep komen vragen? Hoe leuk is dat niet? Maar wil jij die kinderen ook een ECHT plezier doen door plantaardige snoepjes aan te bieden? Dan kan je inspiratie opdoen uit deze lijst met vegan approved candy:

Chupa Chups lolly’s
Wie houdt er niet van deze klassieker? De Chupa Chups zijn vegan, enkel de smaken Chocolate Vanilla, creamy Vanilla en Strawberry cream niet (want die bevatten melk).

Napoleons
Is dit het lijstje van klassiekers misschien? Napoleon veroverde grote delen van Europa, maar nu ook onze vegan harten.

Lutti Draculatanden
Wat is er geschikter voor Halloween dan Draculatanden?

Haribo Dragibus
Haribo maakt kinderen blij, vegans horen ook daarbij! De dragibus-snoepjes vind je zelfs in handige uitdeelzakjes.

Fruitella Dummies
Handige, kleine doosjes met verschillende fruitsmaken. Ze worden gemaakt van natuurlijke smaak- en kleurstoffen, helemaal plant-based dus!

Albert Heijn suikervrije dropjes, winegums en fruitgums
Onze Nederlandse vrienden hebben een suikervrije reeks snoepjes in hun gamma. Daar zitten zelfs vegan winegums bij, hoe goed is dat?

Mandarijn

Uiteraard kan je bij de kinderen ook een mandarijn in hun zak stoppen! Helemaal plantaardig en ook ontzettend lekker, al zal misschien niet elk kind dat plezierig vinden... Heb jij nog andere tips?

27/10/2021

Verticale tabs