Try Vegan in de pers 2019

wrapper2

wrapper

Op maandag 1 april startte de nieuwe editie van Try Vegan. Gedurende deze maand moedigen we mensen aan om meer plantaardig te eten. Steeds meer mensen vinden de weg naar de plantaardige keuken, en dat ging ook in de pers niet onopgemerkt voorbij.

In de krant

Gazet van Antwerpen & Het Nieuwsblad: beginnen aan Try Vegan, hoe doe je dat? GVA en Het Nieuwsblad helpen je op weg met drie eenvoudige recepten.

Metro: “Nieuwe maand, nieuwe kansen!”. Metro moedigt aan om eens plantaardig te eten in april.

Flair: Ontdek de veganistische keuken dankzij de Try Vegan-Campagne.

Krant van West-Vlaanderen: plantaardig eten in Roeselare. Meer en meer horecazaken springen op de kar.

De Standaard: ‘Waarom een eitje minder eten goed kan zijn.’

Knack Weekend: ‘Kan voeding een medicijn zijn? 'Je darmflora heeft een serieuze invloed op je mentale gezondheid.’

Op de radio

Op dinsdag 2 april ging Fien Louwagie van EVA vzw op bezoek bij MNM. In het programma Generation M praatte ze over Try Vegan en haar eigen ervaring met plantaardige voeding. Zelf eet ze al sinds haar elfde veggie, maar probeert zo veel mogelijk vegan te eten. “Als je vegan begint te eten, gaat er een wereld voor je open. Je ontdekt namelijk producten waar je eerst niet aan zou denken.”

Ze is ervan overtuigd dat na verloop van tijd iedereen plantaardig eten gewoon kan worden. “Als je overschakelt, is het natuurlijk even wennen. Maar op den duur weet je wat vegan en lekker is en dan loop je blindelings door de winkelrekken.”

Zelf geeft ze als gouden tip om te variëren. Je kan namelijk alle noodzakelijke voedingsstoffen uit plantaardige voeding halen. Het is dus simpeler dan het lijkt!

Beluister hier het volledige interview (vanaf 1 uur en 16 minuten).

Doe ook mee!

Wil jij ook meedoen? Schrijf je nog snel in.

04/04/2019

Verticale tabs