Try Vegan met Nathalie Meskens

wrapper2

wrapper

1 november is het World Vegan Day. EVA vzw en BE Vegan lanceren voor de gelegenheid de vijfde editie van Try Vegan, een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om een maand plantaardig te eten. Al bijna 10.000 mensen schreven zich dit jaar in. Ambassadrice Nathalie Meskens steunt de campagne. Net als HOGENT en Hogeschool PXL Hasselt. Zij laten hun studenten de hele maand november kennismaken met de veelzijdigheid van plantaardige maaltijden. 

Meer plantaardig eten zit in de lift, vooral bij jongeren. Uit iVOX-onderzoek (2018) blijkt dat 7% van de Belgen jonger dan 34 vegetarisch eet (bij Belgen ouder dan 35 is dat maar 3%). Zij doen dat in de eerste plaats voor het milieu, maar ook gezondheid en dierenwelzijn spelen een belangrijke rol. Ook actrice Nathalie Meskens eet al een tijdje vegan en heeft haar tips in een kookboek gegoten ‘Plan Vegan’. Zij steunt als ambassadrice de campagne: “Ik ben heel blij dat ik Try Vegan kan steunen omdat we hetzelfde doel hebben: zo veel mogelijk mensen inspireren om meer plantaardig te eten”. 

EVA vzw en BE Vegan spelen in op deze groeiende interesse en willen het met het gratis coachingsprogramma Try Vegan zo makkelijk mogelijk maken voor mensen om plantaardig te eten. En dat werkt. Bijna 80% van de deelnemers die in april meededen eet zes maanden na hun deelname nog altijd meer plantaardig dan ervoor.

De deelnemers krijgen niet alleen gratis tips, weekmenu’s, boodschappenlijstjes en achtergrondinfo in hun mailbox, dankzij de samenwerking met HOGENT en PXL kunnen ze ook buitenshuis - op het werk of op school - makkelijk duurzame keuzes maken. 

Bij PXL in Hasselt zetten ze al enkele jaren in op veggie en vegan maaltijden. Speciaal voor Try Vegan doen ze nu een extra inspanning en kunnen studenten de hele maand dagelijks kiezen uit een vegan aanbod in buffetstijl. Het bestaande veggie aanbod zal uitgebreid worden met volwaardige vegan alternatieven. 

Ook bij HOGENT doen ze graag mee aan deze campagne: “Wij serveren standaard iedere dag een veggie maaltijd, maar in november gaan we nog een stapje verder en zetten ook vegan opties op de kaart. Er zal elke dag een vegan keuze zijn, of het nu een soep, hoofdgerecht of dessert is.”

31/10/2019

Verticale tabs