Try Vegan: nieuwe campagne in april!

wrapper2

wrapper

De nieuwe Try Vegan-campagne gaat van start op 1 april! Ben je benieuwd naar wat de vegan keuken allemaal te bieden heeft? Ben je al vegetariër en wil je de stap naar de vegan wereld zetten? Schrijf je dan in en ontvang vier weken gratis recepten, leer de kneepjes van het vak en zoek steun in de Facebookgroep!

Give it a try!

Is de vegan keuken voor jou nog onbekend terrein of wil je net nog dieper graven in de vegan wereld? De Try Vegan-campagne geeft antwoord op al jouw vragen! EVA vzw en BE Vegan helpen jou de eerste stappen te zetten richting de plantaardige keuken. We bieden je gratis recepten, tips & tricks en persoonlijke begeleiding. April is dé maand om alles te ontdekken!

Hoe werkt het?

De campagne loopt van 1 tot 30 april. Een week voor de start krijg je een starterskit met alle praktische informatie in je mailbox. Daarna ontvang je drie mails per week met onder andere een weekmenu met recepten voor elke maaltijd van de dag, informatie over de voordelen van vegan eten, nutritionele informatie...

Via onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en events. In de Facebookgroep kan je je ervaringen delen met duizenden andere (beginnende) vegans. Er staan ook enkele ervaren diëtisten voor je klaar om al je gezondheidsvragen te beantwoorden. Je kan hen mailen via dietiste@tryvegan.be.

Enkel je ontbijt verplantaardigen, of all the way vegan: jij kiest hoe ver je wil gaan!

Waarom vegan?

Ja, waarom niet eigenlijk? Als je alle voordelen van een plantaardige levensstijl op een rijtje zet, zijn er eigenlijk maar weinig redenen om het niet te doen.

Plantaardig eten is niet alleen lekker, het is ook vaak gezonder (als je niet elke dag verslavende brownies naar binnen speelt tenminste). Steeds meer wetenschappelijke studies tonen het verband aan tussen een plantaardig voedingspatroon en een verlaagd risico op ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. En dat groentjes, peulvruchten en noten gezond zijn, kan natuurlijk niemand ontkennen.

Er is uiteraard de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten: de CO2- en methaanuitstoot, bodemvervuiling, het hoge waterverbruik, ontbossing, ... De veeteelt en zuivelindustrie hebben een grote impact op de belangrijke milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen.

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Om melk te kunnen geven moeten koeien bijvoorbeeld elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie.

Door meer vegan te eten, pak je al deze problemen tegelijk aan. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en zo lekker!

Partners

Met de steun van:
Lima - Céréal Zonder Vlees - Abinda - Hobbit - SoFine

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de campagne en ontvang vier weken lang vegan recepten, tips & tricks en persoonlijke begeleiding. En nodig gerust je vrienden uit, want vegan plezier vermeerdert als je het deelt!

Samen met jou proberen duizenden andere Try Vegan! Wil je je ervaringen delen met hen? Of ben je op zoek naar een antwoord op je prangende vegan vragen? Word dan lid van onze Facebookgroep en je zal merken: je staat er niet alleen voor!

06/02/2019

Verticale tabs