Try Vegan: nieuwe campagne in oktober!

wrapper2

wrapper

Op 1 oktober gaat de nieuwe Try Vegan-campagne van start. Wil je de eerste stappen zetten richting de plantaardige keuken? Of eet je (af en toe) vegan, maar kan je nog wat inspiratie gebruiken? Schrijf je dan nu in en ontvang vier weken lang gratis recepten, tips & tricks en begeleiding via de Facebookgroep. We beloven je: het enige waar je spijt van krijgt, is dat je het niet eerder probeerde!

Probeer 't eens!

Buitenshuis plantaardig eten, kan dat wel? Hoe maak ik lekker vegan gebak? Welke plantaardige gerechten zet ik binnen de dertig minuten op tafel? Wat eet ik als ontbijt? En wat leg ik op mijn boterham?

Heb je ook veel vragen als je aan 'vegan' denkt? Geen nood! Met Try Vegan-campagne helpen EVA vzw en BE Vegan je op weg bij de eerste stappen richting de plantaardige keuken. Met gratis recepten, tips & tricks en persoonlijke begeleiding inspireren we je om één maand lang de plantaardige keuken te ontdekken. En wie weet vind je het zo leuk dat je daarna niets anders meer wilt!

Zij doen ook mee!

Ook Sam De Bruyn, Wannes Cappelle en Serge Buyse doen mee. Wannes Cappelle eet al een paar jaar vegan: “Vegan eten gaat echt niet over wat “niet mag” of wat je moet schrappen van je bord, maar over meer. Meer kookplezier en meer variatie en kleur op je bord.”
Sam De Bruyn eet al een jaar lang plantaardig en is fan van Try Vegan: “Het blijft heel laagdrempelig. Try Vegan moedigt je aan om het eens te proberen. Letterlijk ‘try’. Het is geen ramp als het een dag of een paar dagen niet lukt. Probeer gewoon. Doe wat lukt. Rol erin. En hoe meer je doet, hoe makkelijker het wordt.”
Serge Buyse vond dat hij na het zien van Cowspiracy niet meer in eer en geweten kon meedoen aan het gebruik van dierlijke producten. “De stap van vegetarisme naar veganisme was rap gezet! Ik voel me sterker en energieker dan ooit tevoren. Ik kan iedereen aanraden om de sprong ook te wagen.”

Hoe werkt het?

De campagne loopt van 1 tot 31 oktober. Een week voor de start krijg je een starterskit met alle praktische informatie in je mailbox. Daarna ontvang je drie mails per week met onder andere een weekmenu met recepten voor elke maaltijd van de dag, informatie over de voordelen van vegan eten, nutritionele informatie...

Via onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en events. In de Facebookgroep kan je je ervaringen delen met duizenden andere (beginnende) vegans. Er staan ook enkele ervaren diëtisten voor je klaar om al je gezondheidsvragen te beantwoorden. Je kan hen mailen via dietiste@tryvegan.be.

Enkel je ontbijt verplantaardigen, of all the way vegan: jij kiest hoe ver je wil gaan!

Waarom vegan?

Ja, waarom niet eigenlijk? Als je alle voordelen van een plantaardige levensstijl op een rijtje zet, zijn er eigenlijk maar weinig redenen om het niet te doen.

Plantaardig eten is niet alleen lekker, het is ook vaak gezonder (als je niet elke dag deze verslavende brownies naar binnen speelt tenminste). Steeds meer wetenschappelijke studies tonen het verband aan tussen een plantaardig voedingspatroon en een verlaagd risico op ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. En dat groentjes, peulvruchten en noten gezond zijn, kan natuurlijk niemand ontkennen.

Er is uiteraard de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten: de CO2- en methaanuitstoot, bodemvervuiling, het hoge waterverbruik, ontbossing, ... De veeteelt en zuivelindustrie hebben een grote impact op de belangrijke milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen.

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Om melk te kunnen geven moeten koeien bijvoorbeeld elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie.

Door meer vegan te eten, pak je al deze problemen tegelijk aan. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en zo lekker!

Try Vegan in grootkeukens

Het beperkte aanbod buitenshuis is voor velen de grootste drempel om plantaardig te eten. Dat bleek ook uit de evaluatie van de deelnemers aan de vorige editie. Om deze drempel te verlagen, koos EVA voor deze editie drie grootkeukens die willen inzetten op de plantaardige keuken. Deze pioniers zullen in oktober dagelijks minstens één volledig plantaardig gerecht aanbieden. Het gaat over komida, dat zijn de studentenrestaurants van Universiteit Antwerpen, Erasmushogeschool Brussel (cateraar ISS) en BNP Paribas Fortis (cateraars Sodexo en Aramark). Zij maken het samen voor duizenden mensen makkelijker om te kiezen voor een plantaardige optie.

Campagne in samenwerking met:

Lima, Céréal, Abinda, de Hobbit & Domino's

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de campagne en ontvang vier weken lang vegan recepten, tips & tricks en persoonlijke begeleiding. En nodig gerust je vrienden uit, want vegan plezier vermeerdert als je het deelt!

Samen met jou proberen duizenden andere Try Vegan! Wil je je ervaringen delen met hen? Of ben je op zoek naar een antwoord op je prangende vegan vragen? Word dan lid van onze Facebookgroep en je zal merken: je staat er niet alleen voor!

24/08/2018

Verticale tabs