Uniek overnachten in Slovenië

wrapper2

wrapper

Staat Slovenië op je bucketlist? En ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats met heerlijk vegan eten? Dan is de B&B van Vlaams duo Els & Mathieu helemaal wat je zoekt! De B&B ligt in Sela Nad Podmelcem, een dorpje midden in de natuur. Els en Mathieu zorgen door hun gastvrijheid voor een warme ontvangst en een aangenaam verblijf.

Het huis heeft drie lichtrijke kamers en een leuke zithoek. Op de helling bouwden Els en Mathieu een terras en tuin waar je zalig kan vertoeven na een lange wandeling. Daarnaast kweken ze in de tuin ook groenten en kruiden die je ‘s avonds op je bord terugvindt. Verser kan het niet!

Eten

‘s Ochtends kan je genieten van een gevarieerd vers ontbijt: pistolets, vegan pannenkoeken met vers fruit, huisgemaakte confituur, apfelstrudel, ... passeren de ochtendlijke revue. Daarnaast maakt Els ook overheerlijke spreads en zijn er verschillende soorten granola en ontbijtgranen waaruit je kan kiezen.

Ook ‘s avonds trakteert ze de gasten op overheerlijke vegan maaltijden. Wat dacht je van falafelburgers, stoverij met zelfgemaakte seitan of quiche? Telkens geserveerd met een flinke portie lekkere, bijpassende groenten.

Els en Mathieu vinden het belangrijk om met alle gasten samen te eten. Op die manier leer je de andere gasten kennen, wat dan weer bijdraagt tot de gezellige en huiselijke sfeer die de B&B van Els en Mathieu typeert.

De omgeving

De omgeving heeft voor elk wat wils: zwemmen, wandelen (van korte wandelingen tot een 3-daagse trektocht), steden bezoeken, …
Trek je overdag graag de natuur in? Vraag Mathieu om extra informatie voor een leuke uitstap. In de B&B vind je ook een map met verschillende uitgeschreven uitstappen en wandelingen, allemaal persoonlijk uitgetest door Els en Mathieu.

Daarnaast heeft de regio ook een rijk verleden. Bezoek bijvoorbeeld de loopgraven en een berghospitaal in de buurt, respectievelijk vanuit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. En wie er een flinke autorit voor over heeft, kan ook de Sloveense, en zelfs Italiaanse toeristische trekpleisters ontdekken.

Een aanrader bij de dagactiviteiten is het lunchpakket dat Els op aanvraag voorziet. Voor amper 5 euro zorgt zij voor brood met een spread, fruit en een dessert. De ideale opkikker na enkele uren stappen.

Ontdek hier de website van de B&B

Heb je graag nog een beetje meer informatie? Ontdek hier hun website!

25/04/2019

Verticale tabs