V-Label schittert op 1.000 producten

wrapper2

wrapper

De plantaardige markt groeit. Dat is te zien aan het aantal producten met het V-Label. Het opvallende geel-groene logo is internationaal erkend en het toont je op een betrouwbare manier welke producten vegan of vegetarisch zijn. In 2021 overschreden we de magische kaap van 1.000 goedgekeurde Belgische producten, waarvan het overgrote deel zelfs vegan is.

Wist je dat EVA de Belgische licentiehouder is van dit internationaal erkende keurmerk? Het V-Label mag dus enkel op een in België gemaakt product geplaatst worden met onze toestemming.

Ondanks het nog vreemde jaar vonden veel producenten toch de weg naar het keurmerk. De vegetarische en vegan markt is dan ook een booming business waar steeds meer kleine en grote spelers op inzetten. Misschien zag je al V-Label-producten passeren in ons magazine, op onze website of sociale media? Dit jaar voerden we trouwens zo’n 30 inspecties uit in de fabrieken van de producenten. Een grote stap vooruit op het gebied van kwaliteitsgarantie en transparantie van het V-label.

Al 1000 producten gelabeld in België

In 2021 keurden we het duizendste (!) in België gemaakte product goed, waar dus het V-Label mag opkomen. Het overgrote deel van die 1.000 producten is overigens vegan. We mochten ook heel wat leuke nieuwe klanten verwelkomen zoals, Greenyard Prepared, Gimber, Generous, I just love breakfast, Lutosa, Gastronello en nog veel meer. We zijn al onze klanten zeer dankbaar voor de keuze voor en het vertrouwen in het V-Label , want samen maken we het aanbod in de supermarkt gemakkelijker voor jullie. De inkomsten die binnenkomen dankzij het V-Label helpen EVA om nog meer in te zetten om de plantaardige missie te bereiken.

Duizend producten, dat zijn meteen 1.000 redenen om te vieren. Wij houden meer van kleinschalige feestjes (dat is aangeraden in deze tijden), dus we maakten een top 10 van de producten die dit jaar een V-Label kregen:

La William - 3 vegan sauzen

Wat maakt een barbecue, een hamburger, frietjes, kortom elke maaltijd beter? Saus. En wat maakt elke maaltijd nog beter dan beter? Vegan saus! La William bracht 3 nieuwe vegan smaken op de markt: andalouse, cocktail en samurai. Voor wie het graag pittig, zacht of helemaal pikant wil(liam)...

Gimber

Ongetwijfeld ken je deze overheerlijke bio gemberdrank al. Niet alleen in mocktails, ook in cocktails, of gewoon als gezonde verfrissing, is dit een topper. De heerlijke gember “puree” die je moet mengen met plat of spuitwater tovert een glimlach op elk gezicht dat het verfrist. In verschillende formaten en nu ook in een speciale editie met yuzu, een zeldzame citrusvrucht. Voor die extra lekkere Aziatische toets.

Vegan hamburgerbroodjes van Diversi Foods

Ben je nog op zoek naar het perfecte vegan broodje om je veggieburger tussen te leggen, maar heb je jouw dada nog niet helemaal gevonden? Geen dada, maar wel tada: Diversi Foods heeft verrassende hamburgerbroodjes in het aanbod. Met spinazie of rode biet, deze kleurrijke buns zijn niet alleen een vrolijke, maar ook smaakvolle toevoeging aan je maaltijd (zeker in combinatie met de sauzen van La William). Zonder kleurstoffen en maar liefst 25% van je broodje bestaat uit groenten.

Greenway nieuwe Zwitserse schijf

Greenway does it again! Heerlijke vleesvervangers voor mensen die toch stiekem eigenlijk wel hielden van de smaak. De nieuwste toevoeging aan hun assortiment is een overheerlijke Zwitserse schijf, ja, mét vegan kaas binnen. Ze zijn er zelf enorm trots op en wij bij EVA op kantoor hebben deze lekkernij ook al mogen proeven (gelukzakken die we zijn). Ook nieuw bij Greenway zijn de verschillende soorten falafel én een overheerlijke brochette. Rep je dus snel naar Delhaize en wie weet welke lekkernijen er na groot succes binnenkort nog meer in de schappen liggen.

Ardo Beet Bacon

Je ziet bacon, je smaakt bacon en je ruikt bacon, maar toch eet je rode biet. Gezond genieten is hier wel op z'n plaats. Deze reeds voorgebakken krokante stukjes rode biet zijn een ideaal vegan alternatief voor spekblokjes dankzij hun heerlijke smokey flavour. Bovendien zijn ze glutenvrij en zonder schuldgevoel te gebruiken in salades of pasta, op een pizza of in andere bereidingen.

Neuhaus Corné Port-Royal

De chocoladetabletten van het Belgische Corné Port-Royal zijn een begrip. Gestart in 1932 en ondertussen al een netwerk van een twintigtal verkooppunten in België en vijftien in Frankrijk uitgebouwd. Het bekendste verkooppunt bevindt zich in de prestigieuze Koninginnegalerij in Brussel. Maar de producent levert chocolade over heel Europa via een webshop. Daar vind je ook een pakket met 4 vegan tabletten met om ter meest cacao: 88%, 70% of 60%... De mooie verpakkingen werden dit jaar nog iets mooier door de toevoeging van het V-Label.

Generous Cookies

Deze lekkernijen zijn van de hand van een artisanale, bio en glutenvrije koekenbakkerij. Generous heeft daarnaast ook nog een duurzame ontwikkelingsdoelstelling: ze proberen de koekjes namelijk in de Belgische bakkerstraditie te bereiden met zo weinig mogelijke verspilling. De leuke namen van de koekjes maken het nog meer de moeite om deze vegan producten te kopen: Charlotte Chocolat, Martin Matin en Céline Citron bedanken je!

I Just Love Breakfast Granola

Geef nu eerlijk toe: wie houdt er niet van ontbijt? Opstaan is soms moeilijk ja, waardoor het al snel een brunch wordt, maar wij springen vol enthousiasme elke ochtend ons bedje uit voor deze lekkernijen. Vegan granola van I just love breakfast - tja, what’s in a name?

Gastronello kroketjes

Verschillende soorten kroketten, die nog eens vegan en crunchy zijn ook... Bestaat er iets dat meer bestemd is voor het Kerstdiner? Gastronello heeft samen met Garden Gourmet 3 smaken gecreëerd: NORDIC, VALENCIA en INDIAN. Volg jij je smaakpapillen of eerder jouw aardrijkskundige kennis?

De Trog Bio Stokbrood Meergranen Desem

Biobakkerij De Trog ken je ongetwijfeld al door hun wijde vegan assortiment aan verschillende soorten broodjes. De allernieuwste toevoeging aan hun gamma is een traditionele meergranen baguette op basis van 10-granenmeel. Het zuurdesemstokbrood is luchtig van structuur en heeft een aangename krokante korst.

Word EVA Supporter

Steun EVA met een maandelijkse of jaarlijkse gift naar keuze en maak van 2022 een nog betere wereld voor mens, dier en milieu.
Giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

21/12/2021

Verticale tabs