Vakantie in eigen land: Brussel

wrapper2

wrapper

Veganwaf’

Als echte toerist moet je zeker stoppen voor ijs en wafels bij Veganwaf’! Deze zaak is gelegen in het hartje van Brussel. Als je je eigen doosje meeneemt krijg je 0,50 cent korting op je wafel. Veganwaf’ is niet alleen lekker, maar ook zeer milieubewust.

Veganwaf
Galerie Agora 50, 1000 Brussel
België

Vossenplein

Op het Vossenplein, ook wel bekend als de "oude markt", vind je iedere ochtend de beroemde vlooienmarkt. De kraampjes verkopen uiteenlopende objecten van meubilair, textiel tot accessoires. De relaxte sfeer op de markt weet zowel snuisteraars die gouden zaakjes willen doen als slenteraars en toeristen te verleiden.

Vossenplein, 1000 Brussel
België

L’eau chaude
Vlakbij het Vossenplein ligt het restaurant L’eau chaude of Het warm water. Ze bieden veggie recepten bereid met verse, seizoensgebonden en biologische producten. Bovendien hangt er in dit restaurant een supergezellig sfeertje, zeker een bezoekje waard!

L’eau chaude
Rue des Renards 25, 1000 Brussel
België

Succulente

Voor lekkere vegan gebakjes moet je bij Succulente zijn. Succulente is de allereerste plantaardige bakkerij in Brussel! Ze bieden taarten, koffiekoeken, brood en seizoenproducten zoals kerststronken. Kom het zelf ontdekken!

Succulente
Rue docteur Huet 108, 1070 Anderlecht
België

Recyclart

Recyclart is een multidisciplinair gebouw, bestaande uit een Kunstencentrum, Bar Recyclart en Recyclart Fabrik.

Het kunstencentrum is een plek waar je de mooiste tentoonstellingen kan bewonderen.
Recyclart Fabrik is een hout- en metaal atelier dat voor beroepsdoorstroming in schrijnwerkerij, metaalconstructie en voorraad- en gebouwbeheer zorgt.

Bar Recyclart is 100% plantaardig en biedt een dynamische en zorgzame keuken, rijk aan smaken. Ze werken met mensen in een tewerkstellingstraject, zowel in de keuken als achter de bar. Dit werkprogramma, een vorm van sociale economie, biedt een kans voor lagergeschoolde en langdurige werkzoekenden.

Recyclart
Manchesterstraat 15, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
België

GreenHouse

Gelegen in Elsene, vlakbij de plaats Flagey ligt GreenHouse. Na een wandeling door deze hippe buurt kan je bij GreenHouse terecht voor een romantisch diner. Ook de taarten van GreenHouse mogen er zijn, kom ze zelf proeven!

GreenHouse
Rue Lesbroussart 120, 1050 Brussels

L’Alchimiste

L’Alchimiste is een rustige plek waar je kan genieten van een goede koffie en een beetje zoetigheid. Alles is plantaardig, voornamelijk biologisch of lokaal en zelfgemaakt. Een keer per maand organiseert L’Alchimiste een super lekkere brunch, je kan er genieten van 2 gangen boordevol zoete- en hartige gerechtjes. Deze koffiebar ligt vlakbij het Park van Vorst waar je na je stukje taart kan genieten van een verfrissende wandeling.

L’Alchimiste
Savoiestraat 59, 1060 Sint-Gillis
België

Veg’ger

Veg’ger is the place to be voor vegan streetfood! Dit restaurantje is gelegen in Sint-Gillis, de wijk die bekend staat om de indie galeries en art-nouveaugebouwen. Na een wandelingetje door de stad is dit de perfecte stop om jouw buikje rond te eten.

Veg’ger
Chaussée de Waterloo 287, 1060 Sint-Gillis
België

Liu Lin

In april 2019 opende Liu Lin met het doel: zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met gemakkelijk toegankelijk plantaardig voedsel. Liu Lin is een op Taiwan geïnspireerde street food bar, waar je pure smaken kan ervaren.

Liu Lin
Hoogstraat 20, 1000 Brussel
België

Bekijk hier ook de tips voor:
- Limburg
- Oost-Vlaanderen
- West-Vlaanderen
- Antwerpen
- Vlaams-Brabant

Ken jij nog vegan friendly hotspots?

Ken je zelf nog een leuke vegan friendly hotspot in Brussel? Laat het ons weten via ulrike@evavzw.be

30/06/2020

Verticale tabs