Vakantie in eigen land: Oost-Vlaanderen

wrapper2

wrapper

BE O Versbar

BE O Versbar ligt in de historische galerij ‘Bourdon Arcade’ in Gent. Dankzij de lichtinval via de glazen koepel kan je genieten van een buitengevoel en even ontsnappen aan het bruisende stadsleven. BE O biedt lunch, sweets, drinks… alles op de kaart is huisgemaakt. Voor seizoensproducten kan je terecht in de aanliggende versmarkt, waar men alles rechtstreeks bij de boeren halen.

BE O Versbar
Heilige Geeststraat 30, 9000 Gent
België
Lid van EVA? Dan geniet je van een korting van -50 cent op slaatjes en soep

Madam Bakster

De deuren van het koffiehuis van Madam Bakster in Gent staan ook weer open! Geniet er van de lekkerste vegan taarten en heerlijke koffie. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan op voorhand via de website. Je kan ook taarten online bestellen voor een echt vakantiegevoel bij je thuis!

Madam Bakster
Brabantdam 142, 9000 Gent
België

De Frietketel

Vegan frituursnacks? Daarvoor moet je bij De Frietketel zijn. De porties zijn waarschijnlijk de grootste in heel Gent. De huisgemaakte tartaarsaus (ook in vegan versie) is de beste die je ooit zal proeven en het ruime aanbod aan snacks maakt het kiezen niet makkelijk.

De Frietketel
Papegaaistraat 89, 9000 Gent
België
Lid van EVA? Dan geniet je van een korting van -10%.

Kajaks Korenlei
Spring in de kajak, midden in het historisch centrum van Gent. Een perfecte manier om Gent van zijn mooiste kant te ontdekken. Reserveer zeker op voorhand je plekje want de plaatsen zijn beperkt.

Kajaks Korenlei
Sint-Michielsplein 21, 9000 Gent
België
Lid van EVA? Dan geniet je van een korting van -10%.

Moor&Moor
Deze eco-minded kruidenier/lunchzaak/koffiebar heeft een uitgebreid vegan aanbod. Je vindt hier vegan kaas, seitanstoverij, boterhammen, dumplings, veganaise, kale chips, brood, gebak, raw cakes en meer. P.S.: Ze hebben ook een superleuke webshop, ontdek hem hier.

Moor&Moor
Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent
België

Room&Moor
Boven Moor&Moor ligt Room&Moor, een hip guesthouse met een perfecte ligging op een boogscheut van de Gentse kuip. Het is gelegen op het hippe Gentse linkeroever, met leuke winkels en lekkere restaurants in de buurt.

Room&Moor
Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent
België

Hostel Uppelink

Uitgeput na een dagje stappen? In het hartje van Gent ligt Hostel Uppelink waar je kan genieten van een heerlijke overnachting. Geniet van een iconische uitzicht van Gent vanop je kamer, tijdens het ontbijt of met een biertje in de bar!

Hostel Uppelink
Sint-Michielsplein 21, 9000 Gent
België
Lid van EVA? Dan geniet je van een korting van -10%.

De Plek

De Plek in Aalst is the place to be voor zomerse activiteiten! Ze organiseren leuke kookworkshops en activiteiten met een zomers sfeertje.

 • Veggie barbecue: vrij 3 juli, 19u
  € 30 (10 % korting voor EVA-leden)
  Tijdens deze zomerse workshop leer je zowel groentegerechten als vleesvervangers maken.

 • Ice tea en limonades: vrij 17 juli, 20u
  € 15
  Na de veggie barbecue ga je aan de slag met zelfgemaakte drankjes. Tips en tricks om zelf ice tea te maken en recepten voor home made lemonades, je krijgt het allemaal in deze workshop! Ideaal om de kids eens te verwennen met iets gezonder dan frisdrank of om je zomergasten te verwelkomen met een unieke verfrissing!

 • Salades: do 30 juli, 19u
  € 30 (10% korting voor EVA-leden)
  Tover zonder veel moeite een volledige maaltijd op tafel na deze saladeworkshop. Op het programma staan een zestal maaltijdsalades.

 • Ijs en sorbet: woe 12 aug, 20u
  € 20
  Geen zomer zonder ijsjes of sorbets! Originele smaken en combinaties worden geproefd en gemaakt en ook krijg je tips om zelf aan de slag in je keuken zonder dure ijsmachines.

 • Picknick: do 27 aug, 19u
  € 30 (10% korting voor leden)
  101 tips voor meeneemgerecht en 6 recepten om zelf uit te proberen en te proeven!

Schrijf je hier in

De Plek
Stationstraat 13, 9300 Aalst
België

Het Leerhof
Overnacht je liever in alle rust? Dan is Hotel Het Leerhof wat je zoekt. Een gezellig gerenoveerde boerderij in Parike (Brakel) in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Nestel je in de tuin met een boek en laat de stilte over je heen komen. Je kan er dagelijks genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Wil je een vegan versie? Geen probleem, geef een seintje en ze leggen je helemaal in de watten.

Het Leerhof
Hollebeekstraat 6, 9661 Parike
België
Lid van EVA? Dan geniet je van een korting van -10% op je verblijf vanaf 2 nachten.

Bekijk hier ook de tips voor:
- Limburg
- Antwerpen
- West-Vlaanderen
- Vlaams-Brabant

Ken jij nog vegan friendly hotspots?

Ken je zelf nog een leuke vegan friendly hotspot in Oost-Vlaanderen? Laat het ons weten via ulrike@evavzw.be

19/06/2020

Verticale tabs