Van 20 tot 26 maart is het week van de diëtist!

wrapper2

wrapper

Lekker en gezond, binnen de grenzen van de planeet

Lekker en gezond eten, binnen de grenzen van de planeet. Hierop zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten dit jaar in. Elk jaar wordt door de VBVD “de Week van de Diëtist” georganiseerd, om de waarde van het beroep in de kijker te zetten. Van 20 tot 26 maart 2023 staat alles in het teken van duurzame voeding. De diëtist is het aanspreekpunt voor een lekker, gezond en duurzaam eetpatroon. De experten zijn dus een enorme aanwinst voor onze maatschappij.

Gezondheid

Ons voedingspatroon speelt een gigantische rol voor het welzijn en de gezondheid van jong en oud. Het is dus belangrijk onze experten in de kijker te zetten en te bedanken. De gezondheidsprofessional, met de diëtist als dé expert op voedingsgebied, is de ultieme gids bij het gezonder en duurzamer maken van ons voedingspatroon.

Van 20 tot en met 26 maart staat dan ook alles in het teken van duurzame voeding. Maar waarom is dit nu zo belangrijk?
Uit een schatting van “The Lancet” uit 2019 blijkt dat er jaarlijks in België zo’n 15.000 mensen vroegtijdig sterven door een ongezond eetpatroon. Bijna de helft van de volwassenen in België kampt met overgewicht, ook bij kinderen stijgen de cijfers. Van de kinderen tussen 2 en 17 jaar heeft 19% overgewicht.
(Bron: Sciensano)

Klimaat

Niet alleen onze gezondheid maar ook het klimaat en de biodiversiteit verkeert in gevaar door onze eetgewoontes. Ons voedingssysteem is verantwoordelijk voor een kwart van de door de mens veroorzaakte uitstoot. De helft komt van veeteelt, wat dus wil zeggen dat vlees in ons eetpatroon aanzienlijk bijdraagt tot de opwarming van de aarde.

Wat houdt zo’n duurzaam voedingspatroon nu in?
- heeft een zo laag mogelijke impact op klimaat en milieu
- voorziet de mens van alle essentiële voedingsstoffen
- wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu

Zo draagt een duurzaam voedingspatroon bij aan de voedselveiligheid, voedselzekerheid en aan de gezondheid van huidige en toekomstige generaties. Met de week van de diëtist wil de VBVD de huidige en toekomstige diëtisten steunen om zo duurzamere voedingspatronen te promoten.

Bekijk de campagne van de VBVD

Help jij mee? Doe een leuke actie en laat het ons weten!

21/03/2023

Verticale tabs