Van slagerij naar 100% plantaardige traiteurszaak. DELI 86 uit Knokke maakte de switch.

wrapper2

wrapper

De grote switch

De stap durven wagen om een zaak over te nemen is groot, al zeker als het om zo’n grote switch gaat. De vraag is natuurlijk hoe je zoiets aanpakt. Volgens Julie heb je er voornamelijk veel geduld voor nodig. Reacties van bestaande klanten zijn namelijk soms eerder sceptisch, maar omdat het iets is waar Julie en Maxime zelf helemaal achter staan, vinden ze het erg leuk om te doen. Ze willen verandering teweeg brengen bij klanten door ze te laten kennismaken met een andere manier van eten.

Reacties van het cliënteel

Voor Maxime en Julie was het vanzelfsprekend om bij de overname de zaak over te schakelen naar een volledig veggie en vegan aanbod. Zelf zijn ze namelijk beide vegan sinds 2005. Ze besloten om samen de zaak over te nemen nadat hun ouders, na 26 jaar de zaak in Knokke gerund te hebben, met pensioen gingen. Vroeger had Julie wel al een beperkt vegan aanbod in de slagerij geïntroduceerd waardoor de klanten al eerder in aanraking kwamen met de producten.

Het cliënteel staat open voor de verandering en steunt de nieuwe zaak. Het helpt volgens Julie om de klanten te laten proeven van producten die ze nog niet kennen. Uiteindelijk valt het bijna altijd in de smaak en kopen ze het. Het is een andere manier van aanpakken. Als je enkel zegt wat het is, is niet iedereen direct overtuigd. Maar door ze te laten proeven, laat je ze op een laagdrempelige manier kennismaken met het product. Mensen zijn nu ook meer geïnteresseerd naar wat er juist in de producten zit in vergelijking met vroeger.

De toppers in het aanbod

DELI 86 verkoopt vooral plantaardige alternatieven van producten die de klanten al kennen, zoals verschillende ‘vlees’-salades, gevulde tomaten en vegan vol-au-vent. Ze verkopen ook nog steeds enkele veggie bereidingen, zoals de zomersalade met ei, omdat deze al goed verkochten in de beenhouwerij. Het gehaktbroodje is zeker een aanrader omdat het met dezelfde kruiden wordt bereid als voordien. Over de opgevulde tomaten hebben ze ook al enthousiaste reacties gehad. Daarnaast zijn de vol-au-vent en waterzooi een echte aanrader. Als je kwalitatieve en lekkere producten verkoopt, is het meeste cliënteel snel verkocht.

27/05/2022

Verticale tabs