Vegan Bake Sale Dag

wrapper2

wrapper

Op zoek naar een excuus om voor kerstmis al wat zoetigheid binnen te spelen? Op zaterdag 17 december kan je op vier plaatsen in Gent vegan gebak eten voor het goede doel. EVA is een van de goede doelen die je kunt steunen door een vegan taartje te eten.

EVA roept 17 december uit tot Vegan Bake Sale Dag met in 2016 de eerste editie. Dat Gent een voorloper is van veggie voeding wisten we al, nu zijn er ook meer en meer plaatsen waar je volledig plantaardig kunt eten. Het verschil met een traditionele bake sale? Er worden geen dierlijke producten gebruikt zoals eieren of koemelk, maar alternatieven zoals soja-, haver- of hazelnootmelk. Het verschil in smaak is niet zo groot, maar door deze kleine aanpassing in ingrediënten maak je wel een groot verschil. Door geen dierlijke producten te gebruiken verwerk je geen slechte vetten en zijn ze dus beter voor de gezondheid. Er komt helemaal geen dierenleed aan te pas én de ecologische voetafdruk van vegan taartjes zijn kleiner. Driedubbele winst!

Wil je zelf ook aan de slag en een vegan taart bakken? Dan vind je hier heel wat inspiratie.

Waar kan ik in Gent vegan gebak eten op 17 december?
Bij Hostel Uppelink, Sint Michielsplein 21, kun je in het kader van De Warmste Week van 11u tot 17u taartjes eten ten voordele van EVA vzw.

In het Veggiehuis, Steendam 84, zorgt Vegamuze van 13u tot 18u in het kader van de Warmste Week voor plantaardig gebak ten voordele van Aniké.

Bij Visitrice, Kortrijksepoortstraat 7, bakt Kelly Coppez vegan taartjes ten voordele van de zwerfkatten in Heusden.

En op de Korenmarkt wordt er van 12u tot 17u30 gebak verkocht ten voordele van Bite Back.

Ook buiten Gent zijn er twee bake sales voor het goede doel!
Aan het Europakruispunt voor het Centraal Station in Brussel, van 12u tot 17u ten voordele van Bite Back.

In de Diestsestraat (aan het standbeeld ‘Dorre de Bakker’) in Leuven, van 12u tot 18u ten voordele van Bite Back.

13/12/2016