Vegan friendly topgastronomie

wrapper2

wrapper

De crème-de-la-vegan-crème van de gastronomie. In deze West-Europese restaurants bestel je een plantaardig menu van topniveau. Voor als je iets te vieren hebt, of gewoon: omdat je het verdient! De meeste restaurants werken met vaste dagmenu's, dus bel even op voorhand om de vegan opties te bespreken.

In België
 • Chateau de la Chapelle - Anthisnes
  Seppe Nobels opende recent deze nieuwe culinaire hotspot in het hart van de Condroz. Nobels ontving dit jaar nog een Michelin Green Star voor zijn inspanningen op het vlak van duurzaamheid en ook hier wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten van plaatselijke boeren en kruiden uit de eigen tuin.

 • Graanmarkt 13 - Antwerpen
  De eerlijke en gezonde keuken van Graanmarkt 13 werd in 2021 beloond met een ‘groene’ Michelinster en werd in 2015 verkozen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen door We’re smart world. Vraag op voorhand een vegan menu aan.

 • In de Balans - Antwerpen
  Biedt standaard een veggie 3-, 5- en 6-gangenmenu aan dat op aanvraag bij de reservatie ook volledig vegan gemaakt kan worden. Gault&Millau scoorde het restaurant 13/20.

 • The London - Antwerpen
  Dé gastronomische beleving op ’t Eilandje in Antwerpen met zicht op het Havenhuis. Op vraag bij reservatie bieden ze een volledig vegan menu aan, tot aan de exclusie praline in de vorm van het havenhuis toe!

 • Hofke van Bazel - Bazel
  Staan Chef Kris De Roy en souschef Sylvester Schatteman niet in de keuken? Dan vind je ze in de groente- en kruidentuin, waar ze hun eigen groenten en kruiden met veel liefde kweken. Geniet van het beste wat de natuur te bieden heeft in een landelijke, charmante setting.

 • De vijf seizoenen - Brakel
  Broer en zus Jonas en Laurence Haegeman zorgden een aantal jaren geleden voor een frisse wind in de keuken van deze familiezaak en zetten daarbij groenten in de hoofdrol. Ze vormen een succesvolle tandem en krijgen eervolle vermeldingen in Weekend Knack, De Standaard en ook Gault&Millau. Jonas werkte vroeger bij groentekok Frank Fol, Laurence is herboriste en in de gerechten komt hun liefde voor groenten, kruiden, lokale en seizoensproducten duidelijk naar voor.

 • Patrick Devos - Brugge
  Patrick Devos serveert in een volledig vegetarisch 3- of 4-gangenmenu dat op aanvraag ook vegan gemaakt kan worden.

 • HumusxHortense - Brussel
  Chef Nicolas Decloedt leerde het vak in de beste restaurants van Europa. Zijn liefde voor de rijke Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Met het oog van een voormalig kunstfotograaf maakt hij van elk bord een artistieke compositie. In 2019 werd zijn restaurant verkozen tot beste vegan restaurant ter wereld door We're Smart World en recent ontvangen ze nog een Michelin Green Star.

 • Bouchery - Brussel
  Chef Damien Bouchéry verkent de mogelijkheden van de plantaardige keuken met bijzonder veel kennis, creativiteit en talent. Standaard veel veggie opties, vegan menu op aanvraag.

 • Vrijmoed - Gent
  Twee Michelinsterren, 17/20 door Gault&Millau en tweede op de wereldranking van beste groenterestaurants door We're Smart. Het restaurant van de Gentse chef Michaël Vrijmoed staat ook bij niet-vegetariërs hoog aangeschreven! Het zevengangenmenu is opgebouwd rond groenten, geef op voorhand door als je van een volledige vegan versie wil genieten.

 • Pieter-Jan Lint - Gent
  Via catering, events en takeaway maaltijden kon je al genieten van de heerlijke creaties van vegan chef Pieter-Jan Lint, maar binnenkort opent hij ook zijn eigen restaurant aan de rand van Gent. Na jarenlange ervaring in de Belgische gastronomie en opleidingen in binnen- en buitenland zette de ex-EVA-chef zeven jaar geleden de stap om enkel nog met biologische & plantaardige producten te werken. Ambacht, passie en creativiteit staan centraal.

 • Epiphany's Kitchen - Gent
  Groenten staan centraal in de sharing platters van Epiphany's Kitchen. De basisgerechten zijn altijd plantaardig, wie vlees of vis wil moet dat extra bijbestellen. Het restaurant kreeg in 2020 hun eerste vermelding in Gault&Millau.

 • Air du Temps - Liernu
  Een vierkantshoeve op het Naamse platteland is de droomlocatie van L’Air du Temps. De Koreaanse roots van chef Degeimbre tekenen zijn keuken. Geniet met de 'Vegetale Suprematie' van een zevengangen degustatiemenu in combinatie met een wijn- of waterarrangement.

Over de landsgrenzen
 • YERBA - Amsterdam, Nederland
  Het plant-forward restaurant van Chef Walter Marskamp biedt een seizoensgebonden wisselend à la carte degustatiemenu, volledig verkrijgbaar in een vegan versie.

 • Choux - Amsterdam, Nederland
  Dit hippe restaurant dichtbij 't IJ heeft een uitgebreide veggie kaart en serveert een geweldig vegan menu op aanvraag. 15,5/20 door Gault&Millau.

 • Vermeer - Amsterdam, Nederland
  Vermeer Amsterdam is het restaurant van 1*-Michelinchef Chris Naylor. Hij experimenteert met producten die hij dagelijks krijgt aangereikt van kwekers uit de buurt met als resultaat: robuuste gerechten met pure smaken. Reserveer je vegan menu op voorhand.

 • Resto/Herberg Kop van 't Land - Dordrecht
  Chef Ewout kookt volledige veggie en houdt van puur en organisch, zodat je de natuur proeft op het bord. Met verse, biologische producten maakt hij smaakcombinaties die aangenaam verrassen en prachtig tonen. Vraag je vegan menu aan bij de reservatie.

 • ONA - Arès, Frankrijk
  Het restaurant van Chef Claire Vallée werd in januari 2021 als eerste vegan restaurant ter wereld bekroond met een Michelinster. Absoluut een bezoekje waard!

 • l'Auberge du Vertmont - Boeschepe, Frankrijk
  In Boeschepe vind je l’Auberge du Vermont, een heerlijk gastronomisch restaurant waar je een volledig plantaardig menu kan reserveren. De moeite waard om je een kilometer ver in Frankrijk te wagen!

 • Restaurant Xavier Pellicer - Barcelona, Spanje
  Winnaar van de Award voor het beste groenterestaurant ter wereld in 2018 door de We're Smart Green Guide. Vegan menu op aanvraag.

15/06/2021

Verticale tabs