Vegan gastronomie op reis: Porto

wrapper2

wrapper

Geroosterd vlees of kabeljauw vormen meestal de basis voor Portugese gerechten. Maar de Portugese gastronomie heeft ook heerlijke plantaardige gerechten te bieden. In Porto zijn er meerdere vegan en veggie restaurants te vinden. Ideaal voor als je op reis vegan of veggie wilt eten.

We tippen vijf restaurants die je zeker moet uitproberen tijdens je verblijf in Porto.

Árvore de Mondo

Dit is een uitstekend vegan restaurant in Porto. De bediening wordt verzorgd door meertalig personeel dat de tijd neemt om je te ontvangen. De relaxte sfeer is er heel aangenaam.
De vegan kaas is er echt de moeite. Op de dessertkaart zijn de chocoladetaart met banaan en de kokosmousse gewoon voortreffelijk. Deze zaak staat ook bekend voor zijn heerlijke huisgemaakte limonade.

Openingsuren:
Donderdag tot zaterdag van 12u30 tot 15u30 en van 19u30 tot 23 uur. Op woensdag van 12u30 tot 16 uur.
Gesloten op zondag, maandag en dinsdag.

Adres: R. do Duque de Loulé 228

Essência Restaurante Vegetariano

Essência is een vegetarisch restaurant met verschillende originele gerechten op de kaart.
Ze werken er graag met een combinatie van hartige smaken met zoete tinten, door fruit te gebruiken in hun gerechten.
Het restaurant biedt een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en het personeel is vriendelijk en geeft uitstekend advies.
Het restaurant is erg in trek, reserveer je tafeltje dus best 24 uur op voorhand (telefonisch).

Openingsuren:
Op maandag tot donderdag van 12u30 tot 15u en van 20 uur tot 22u30, op vrijdag en zaterdag tot middernacht. Op zondag is het restaurant gesloten.

Adres: R. de Pedro Hispano 1190

Vegana by Tentúgal

Vegana by Tentúgal is een volledig vegan restaurant met een zeer gevarieerde menukaart. De eigenares bereidt alle gerechten ter plaatste en staat alleen in het restaurant. Ze gebruikt verse ingrediënten die meestal ook seizoenproducten zijn. Het is soms eventjes wachten voor de gerechten op tafel komen, maar wees geduldig, want de bereidingen zijn heerlijk en niet duur. De specialiteit is de vegan ‘tosta mista’, een Portugese sandwich.

Openingsuren:
Op maandag, donderdag en vrijdag kan je er terecht van 9u tot 20u en op woensdag van 10u tot 20u.
Zaterdag van 10u tot 19u.
Zondag van 11u30 tot 19u.
Op dinsdag gesloten.

Adres: R. Formosa 34-A

Em Carne Viva

In Porto-stad is Em Carne Viva het beste restaurant voor vegetarische en vegan gerechten. Je hebt er een uitgebreide keuze. De specialiteit van het huis, een risotto met champignons, moet je zeker proeven: het wordt snel duidelijk waarom dit gerecht zo populair is. Het restaurant is ook gekend voor de kwaliteit en de uitgebreide keuze aan chocolade. Zodra het weer het toelaat, kan je in het tuintje zitten voor de lunch of het diner.

Openingsuren:
Van maandag tot zaterdag van 12u tot 15u en van 19u30 tot 23u.
Op zondag is het restaurant gesloten.

Adres: Av. da Boavista 868

Black Mamba

Black Mamba is een restaurant waar je heerlijke vegan burgers kan eten. De burgers worden allemaal bereid met verse ingrediënten, en zijn meestal ook glutenvrij. Er worden lekkere huisgemaakte frietjes bij geserveerd. Je kan er genieten van een uiterst aangename sfeer met fijne muziek en gastvrij en attent personeel.

Openingsuren:
Van dinsdag tot zaterdag, van 12u30 tot 22u.
Op zondag en maandag gesloten.

Adres: Rua dos Mártires da Liberdade 130

06/08/2019

Verticale tabs