Vegan gastronomie op vakantie: Barcelona

wrapper2

wrapper

Barcelona is een ideale stad om leuke dingen te ontdekken en dat geldt ook voor het vegan aanbod in de stad. De laatste jaren zijn er verschillende vegan restaurants bijgekomen en het aanbod in bestaande restaurants is ook erg groot. Wij stellen een selectie voor van de zaken die de lekkerste vegan gerechten serveren in de hoofdstad van Catalonië. Hieronder ontdek je 5 adresjes in Barcelona die alle liefhebbers van de plantaardige keuken zeker zullen bekoren.

Cat Bar

Cat Bar is een zaak die uitsluitend vegan gerechten serveert aan zéér aantrekkelijke prijzen. Je vindt dit restaurant (wat meer weg heeft van een cafeetje) terug in de gotische wijk van de stad. Je vindt er een groot aanbod aan gerechten, zoals hun overheerlijke vegan burger, maar ook lekkere artisanale bieren. Het restaurant is geopend van maandag tot zaterdag tussen 13 en 23 uur. Gesloten op zondag.

Adres: Carrer de la Bòria, 17

Maoz

Maoz is een klein restaurantje dat je vindt in het centrum van Barcelona. Hoewel het er uitziet als een fastfoodzaak, schotelt het zonder twijfel heerlijke vegan gerechten voor!
Zo vind je er glutenvrije falafels die net zoals de frietjes zelf gemaakt zijn.
Alle gerechten op de kaart zijn laag geprijsd.

Het restaurantje is geopend van maandag tot donderdag tussen 11 en 1 uur, vrijdag en zaterdag geopend tot 2 uur.

Adres: Carrer de Ferran, 13

Flax and Kale

Flax & Kale serveert uitstekende vegan én glutenvrije gerechten.
Daarnaast kan je er genieten van heerlijke huisgemaakte vruchtensapjes.

Open van maandag tot vrijdag van 9 tot 23u30 en in het weekend van 9u30 tot 23u30.

Adres: Carrer dels Tallers, 74b

BarCeloneta Sangria Bar

Dit is nog een zaak waar je vegan en glutenvrije gerechten vindt. Wat meteen in het oog springt is het groot aanbod aan bieren en biowijnen.

De bar is vooral bekend omwille van haar excellente sangria en de uitzonderlijke locatie: je vindt haar namelijk terug op het strand!

Open van maandag tot vrijdag van 17 tot 23 uur en in het weekend van 13 tot 23 uur.

Adres: Carrer de Sevilla, 70

Teresa Carles

Dit flexitarisch restaurant onderscheidt zich van de rest door de cosy sfeer die een beetje British aandoet. Bovendien vind je er een heleboel vegan gerechten, maar er zijn ook veggie opties. Naast de tapas die je er samen kan opsmikkelen, kunnen we de overheerlijke ragout van Portobello met aardappelen zeker aanbevelen!

De prijs-kwaliteitsverhouding is perfect. Het personeel is bovendien meertalig en erg vriendelijk.

Open van maandag tot en met zondag van 9 uur tot 23u30.

Adres: Carrer de Jovellanos, 2

03/07/2019

Verticale tabs