Vegan helden: Kevin en Tiny van B&B AM/PM Bruges

wrapper2

wrapper

Wat heeft Brugge naast de prachtige reien, het betoverende begijnhof en het unieke werelderfgoed nog meer te bieden? De enige 100% vegan bed and breakfast van het land! In ‘AM/PM’ ontvangen Kevin en Tiny iedereen met evenveel liefde en hopen met hun concept gasten vanuit de hele wereld te inspireren.

Tekst: Ulrike Verdonck

Kevin: “Wij zijn altijd een vegetarische B&B geweest. Ik ben zelf al vegetariër sinds 1990, en we vonden het logisch om geen vlees of vis te serveren in onze zaak. Vier jaar geleden zijn we met het hele gezin vegan geworden, inclusief onze twee kinderen én de hond. We hebben ons eerst nog een tijdje als vegan friendly geprofileerd, maar eigenlijk voelde het niet goed om toch nog zuivel te serveren. Daar zijn we dus mee gestopt en sinds januari 2019 zijn we een 100% vegan bed and breakfast.

Een vegan B&B, dat wil natuurlijk niet zeggen dat enkel vegans er welkom zijn.

Tiny: “Wij richten ons zeker niet enkel tot veganisten. Ons doel is net om aan te tonen dat je niets hoeft te missen als je plantaardig eet.”

Kevin: “In het begin vonden mensen ons vooral via grote, toeristische platforms. Zij kijken in de eerste plaats naar de foto’s, en wisten niet altijd dat onze B&B vegan is.”

Tiny: “Toch kregen we ook toen bijna uitsluitend positieve reacties. De gasten zijn vaak aangenaam verrast hoe lekker het eten is. Dan lazen we in de reviews: “Alles was vegan maar wél heel lekker” (lacht). Natuurlijk is één ochtend meestal niet genoeg om iemand te overtuigen, maar we kunnen wel een zaadje planten.”

Op die manier wordt een vegan zaak uitbaten ook een manier om mensen te inspireren en te tonen hoe het anders kan.

Kevin: “We leggen nu ook meer de focus op onze vegan ontbijten. We doen nog meer ons best om een lekker ontbijt aan te bieden, door middel van zelf gebakken taartjes, zelf gebakken brood en pistolets, huisgemaakte vegan kaas, door de oma’s gemaakte confituur, ... We merken dat er aan tafel ook vaak over veganisme en activisme gesproken wordt, dat is mooi om te zien. Ik heb vroeger zelf aan activisme gedaan, en soms vind ik het jammer dat ik er niet vaak meer aan toekom, aangezien we al meer dan een jaar autoloos zijn. Maar wat wij doen met onze B&B is eigenlijk ook een vorm van activisme.”

Tiny: “We zijn ook steeds meer op onze hoeveelheid afval beginnen letten. We kopen nu grote pakken plantaardige yoghurt die we in herbruikbare glazen potjes doen. Hetzelfde doen we met de shampoo en de zeepjes.”

Naast het vegan concept is er nog iets unieks aan AM/PM: het futuristische interieur.

Kevin: “Ik ben architect. De B&B was mijn eerste project en daarin heb ik me volledig kunnen uitleven. We houden van een modern interieur, dat toch knus en gezellig is. We kunnen ons zo ook onderscheiden van de vele andere B&B’s in Brugge, die meestal een stuk klassieker zijn. Onze ontbijtruimte is bijvoorbeeld heel bijzonder en daar krijgen we vaak leuke respons op van onze gasten.”

Ook voor Tiny en Kevin is het afgelopen jaar niet gemakkelijk geweest.

Tiny: “Het was hier extreem kalm, er waren maar heel weinig toeristen. Gelukkig krijgen we steunmaatregelen, maar het kriebelt toch om weer meer gasten te ontvangen. Er komen ook weinig Belgen naar Brugge, wat eigenlijk heel jammer is. Veel mensen hebben de natuur herontdekt, maar Brugge heeft ook zoveel moois te bieden! De Belgen die hier komen zijn altijd erg positief. De laatste jaren is er ook veel ingezet op jonge mensen. Brugge is een pak hipper geworden, we moeten niet onderdoen voor Gent. Er zijn veel vegan (friendly) restaurantjes en afhaalmogelijkheden. Ik kan het iedereen aanraden!”

Wie dus nog op zoek is naar een leuke reisbestemming, die weet waar naartoe te gaan!

Bed & Breakfast AM/PM
Singel 10, 8000 Brugge
www.bruges-bedandbreakfast.com

01/06/2021

Verticale tabs