Vegan kaas à volonté in het Veggiehuis

wrapper2

wrapper

Op 16 april 2017 organiseerde EVA Gent voor de tweede keer een vegan kaas-en wijnavond in Gent. De plaatsen waren gegeerd en dat was terecht ook!

Zaterdagavond was het gezellig druk op de zolder van het Veggiehuis in Gent. Een dertigtal mensen mochten proeven van allerlei vegan hapjes waarin kaas de hoofdrol speelde. Plantaardige kaas natuurlijk! Wilmersburger en Sheese zorgden ervoor dat niemand zijn of haar stukje zuivel moest missen door een lekker diervriendelijk alternatief aan te bieden.

Bij het binnenkomen stond er de gasten een mooi assortiment fruit en noten te wachten, klaar om opgegeten te worden. Achteraf kon er geproefd worden van zeven verschillende hapjes, allemaal zelf gemaakt door de vrijwilligers van EVA Gent. Van nacho’s met cheddarkaas tot loempiaatjes met Gouda en guacamole. Er kwamen heel wat soorten kaas aan bod, maar de topper van de avond de was zonder twijfel de Mac n’ Cheese met pompoen.

Geen kaas zonder wijn, dat hadden ze bij EVA Gent goed begrepen. Fairwine zorgde voor een selectie vegan wijnen en druivensap die op een duurzame manier verkregen zijn en perfect pasten bij de hapjes. De hele avond lang kon iedereen proeven en natuurlijk waren er ook een aantal flesjes te koop.

Het werd een leuke en vooral lekkere avond waarop er veel tips en gerechtjes uitgewisseld werden. De volgende editie ligt nog niet vast, maar hou zeker en vast de EVA website in de gaten. Wie weet ben jij er de volgende keer bij!

Wil je thuis ook eens plantaardige kaas te maken? Op onze website vind je allerlei recepten om zelf aan de slag te gaan.

20/04/2017