Vegan travels: Lissabon

wrapper2

wrapper

Lissabon (Lisboa) is een groeiende trekpleister voor toeristen. De Portugese hoofdstad heeft vele troeven, waaronder haar kerken, de beroemde tramway 28 én een excellente eetcultuur. Deze laatste zetten we hier in de verf. In dit artikel nemen we je mee naar vijf excellente vegan restaurants in Lissabon.

Jardim dos Sentidos

De Jardim dos Sentidos (“Tuin der zinnen”) is gekend voor zijn vegetarisch buffet (grotendeels vegan), met talrijke heerlijke gerechten.
Het restaurant is ruim en smaakvol ingericht, met een rustig terras: ideaal voor een lente- of zomerse lunch.
Het personeel is hartelijk en professioneel. Donderdagmiddag staat het buffet in het teken van Brazilië. Je kan dan veggie Braziliaanse gerechten proberen, zoals feijoada, een schotel op basis van zwarte bonen.

Open van maandag tot zaterdag telkens van 12 uur tot 15 uur en van 19 uur tot 22u30. Gesloten op zondag.

Adres: Rua da Mãe de Água 3

Jardim das Cerejas

De Jardim das Cerejas (“Kersentuin”) bevindt zich in de wijk Chiado, in het hartje van Lissabon. Je hebt er een ruime keuze uit veggie en vegan gerechten. Er staan bijvoorbeeld tempeh, tofu, seitan, peulvruchten en seizoensvruchten op het menu.

Net als in de Jardim dos Sentidos is er een buffet waarvan je à volonté kan genieten.
Hier ben je op de perfecte plaats voor een maaltijd boordevol plantaardige eiwitten en vitaminen.

Het restaurant is elke dag open van 12 uur tot 15u30 en van 19 uur tot 23 uur.

Adres: Calçada do Sacramento 36

Foodprintz

Foodprintz is een plek met heel veel troeven, in de eerste plaats overheerlijke vegan gerechten, maar ook een ontspannen en rustgevende atmosfeer.

Bovendien is het grootste deel van de schotels glutenvrij. Vegan kaas op basis van cashewnoten is de specialiteit van het huis.

Open van maandag tot vrijdag telkens van 12 uur tot 19 uur, zondag vanaf 10 uur tot 18 uur. Gesloten op zaterdag.

Adres: Rua Rodrigo da Fonseca 82a

Ao 26 Vegan food Project

Bijzonder aan dit restaurant zijn de dagschotels. Voor 7,5 euro kan je kiezen uit twee gerechten. Daarnaast zijn er nog talrijke andere schotels, zoals een overheerlijke vegan burger of een dagsoep.
Hier raden we je echt aan te reserveren. Dit eethuis is namelijk elke dag volledig volzet!

Open van dinsdag tot zaterdag ven 12u30 tot 18u30 en van 19u30 tot 23 uur. Op maandag van 12u30 tot 15u30. Gesloten op zondag.

Adres: Rua Vitor Cordon 26

PSI

PSI is een vegetarisch restaurant met talrijke vegan schotels. Typisch zijn de exotische gerechten uit Korea en Libanon. Het is er aangenaam vertoeven op het terras en het personeel is erg vriendelijk en professioneel. In dit restaurant is de prijs-kwaliteitverhouding optimaal.

Open van maandag tot zaterdag van 12u30 tot 15u30 en van 19u30 tot 22u30. Gesloten op zondag.

Adres: Alameda Santo Antonio dos Capuchos.

08/07/2019

Verticale tabs