Vegan vakantie: part I - vakantiebestemmingen

wrapper2

wrapper

Ons eerste deel van de 'Vegan vakantie'-reeks gaat over veganvriendelijke vakantiebestemming. Plantaardig eten op reis onmogelijk? Integendeel! We lichten een tipje van de sluier, de rest van de wereld mogen jullie ontdekken.

Amsterdam - Nederland

De hoofdstad van onze Noorderburen is perfect voor een weekendje weg. In Amsterdam zijn vegan opties eerder schering en inslag dan uitzondering. Goed om er keuzestress van te krijgen!

Barcelona - Spanje

Lekker vegan eten combineren met een citytrip? Dan is Barcelona the place to be. De stad is niet enorm groot en met het uitgebreid metronetwerk kan je snel overal terecht. Enkele aanraders zijn: Bar Celoneta Sangria Bar, Catbar, Gopal, Siloé cuina vegana en nog veel meer.

Berlijn - Duitsland

Berlijn is hét vegan paradijs op aarde. Je vindt er in bijna elk restaurant wel een vegan optie. In vele restaurants zul je zelfs énkel vegan gerechten vinden, als ontbijt, brunch, middagmaal of diner. Naast restaurants vind je er ook de vegan supermarktketen Veganz en volledig vegan schoenenwinkels zoals Avesu dan ben je er zeker van dat de schoenen geen leder, wol of andere dierlijke producten bevatten. Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in Berlijn.

Chennai - Indië

Naast de typisch Indische gerechten vind je in Chennai ook veel fast food. Enkele musts als je naar daar gaat: Cream Center, Annalakshmi, Sukh Sagar Anna Nagar, ontdek nog meer restaurants en winkels met een vegan aanbod in Chennai hier.

Lissabon - Portugal

De hoofdstad van Portugal heeft ook heel wat lekkers te bieden. De laatste jaren heeft de vegan beweging hier een echte opmars gemaakt. Je vindt er zowel hipsterbars als fancy restaurants om gezellig te dineren. Zelfs het traditioneel Portugese gebak, Pastei de Nata, kan je hier in zijn vegan variant eten! Deze restaurantjes zijn zeker de moeite waard: Miss Saigon, Veganeats Caffe en Foodprintz.

Londen - Verenigd Koninkrijk

Ook Londen vormt niets minder dan een walhalla voor vegan foodies. De stad eindigde onlangs nog op de 7de plaats in de lijst van de beste veggiesteden ter wereld. Met de trein sta je er in uurtje en kan je de beste plantaardige restaurantjes gaan exploren. Deze plekjes staan alvast op ons lijstje: Black Cat, Firezza en The Gate

New York - V.S.

New York has got it all: vegan fast food, raw organic restaurants, juice bars, donuttents en chique sterrenrestaurants. Geef er je ogen en smaakpapillen de kost! Hoewel vlees er nog steeds een prominente plek krijgt, is er duidelijk een trend richting meer plantaardige voeding. Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in New York.

Portland - V.S.

Portland is een van de meest veganvriendelijke steden in de Verenigde Staten. Je kan er zelfs terecht in een mini vegan shoppingcenter met een bakker, supermarkt, klerenwinkel en tattooshop. Verder vind je nog veel vegan restaurants en winkels met elk hun eigen specialiteit zoals Homegrown smokers BBQ, Vtopia Cheese Shop & Deli, Blossoming Lotus (fine dining), Sweet Pea Baking Company (cookies & cake!) en The Sudra (Indisch restaurant). Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in Portland.

Praag - Tsjechië

De traditionele Tsjechische keuken bevat veel vlees, en toch deed de hoofdstad Praag een inhaalmanoeuvre op het vlak van vegan eten. Er zijn meer dan 50 vegan restaurants in de stad. Er is de laatste jaren bij de Tsjechen een waar bewustzijn ontstaan op gebied van gezondheid en zo maakten veel mensen de klik naar veganisme. Deze restaurantjes zijn alvast goedgekeurd: Vegan’s Prague, Moment en Forky’s.

Quebec - Canada

Quebec heeft een klein historisch centrum waar je gezellig kan vertoeven. Een wandeltocht langs de omwalling leert je heel wat over de geschiedenis van de stad. Ondertussen kan je genieten van prachtige uitzichten over de stad en de rivier, maar natuurlijk ook van lekker vegan eten. Deze stops zijn alvast aanraders: Chez Victor, Nina Pizza Napolitaine en Café Félin Ma Langue Aux Chats.

Taipei - Taiwan

Vegan eten in Taipei? Geen probleem, het begrip is er ondertussen goed ingeburgerd en gerespecteerd. Van 'streetfood' tot volledig vegan supermarkten. Plan je een tripje naar daar? Ga dan zeker eens langs bij volgende restaurants: Mayur Indian Kitchen, About Animals, verschillende vestigingen van de Loving Hut en nog heel veel meer.

Tel Aviv & Jeruzalem - Israël

Volgens sommigen voltrok zich de afgelopen jaren een ware vegan revolutie in Israël. Op vlak van plantaardige voeding staat Jeruzalem nog nét iets sterker dan de grootste stad van het land, Tel Aviv. Waag je aan vegan ijs, wafels, brunch en chocolade omgeven door de prachtige historische stadswallen. Voor een heerlijke avondmaal met typische Georgische gerechten kan je terecht bij restaurant Nanuchka in Tel Aviv. Probeer maar eens de knoedels met spinazie en nootjes of de balletjes in tomatensaus. Of ga eens langs bij Café Michelangelo.

Ubud, Bali - Indonesië

Ubud is het culturele hart van Bali in Indonesië. Maar naast cultuur kent het stadje ook tal van vegan restaurants. Wel dertien 100 % vegan restaurants! Op een bevolking van zo’n 10 000 inwoners is dat lang niet slecht. De winkels liggen vol tropische fruitsoorten, de straten puilen uit van de veganfriendly restaurants en in oktober vindt er het Bali Vegan Festival plaats.
Net buiten het centrum ligt ook BeingSattvaa, een veggie en milieuvriendelijk resort met heel wat vegan opties. Pik zeker deze 3 restaurantjes mee op reis: Earth Café & Market, Sayuri Healing Food Café en Siboghana Waroeng.

Valencia - Spanje

Valencia is kleiner en rustiger dan Barcelona, maar toch enorm levendig. Wandel door het inspirerende kilometerslange park Jardín del Turia en kom uit bij het moderne witte gebouwencomplex van het Ciutat de les Arts i les Ciències. En aan vegan restaurants is ook geen gebrek. Deze bevelen we jullie alvast aan: Aloha Vegan Delights, Copenhagen en Almalibre Açaí Bar.

Warschau - Polen

Ook Warschau heeft de plantaardige beweging omarmd. Tripadvisor beschrijft de burgers bij Krowarzywa als de beste vegan burgers ooit. Voor een vegan wijntje breng je Solvino Bio een bezoekje. Hier kan je zeker terecht voor een lekkere maaltijd: Lokal Vegan Bistro , Edamame Vegan Sushi en Momencik.

Vegan vakantie

Bekijk ook zeker deel II, deel III en deel IV van onze vegan vakantie reeks!

14/04/2019

Verticale tabs