Vegan vakantie: part II

wrapper2

wrapper

In het tweede deel van onze 'Vegan vakantie'-serie ontdekken we welke vegan hotels en B&B's bestaan.

Duitsland

Hotel Nicolay 1881 in de Moezelstreek wordt al vijf generaties door dezelfde familie gerund. De vrouw van de huidige eigenaar is dierenarts en werd vaak geconfronteerd met dierenleed en zelfs dierenmishandeling. Zij stuurde haar man dus aan het hotel vegan te maken. En dat is dan ook gebeurd. Lees hier een uitgebreid verslag van de hotelervaring.

België

Je hoeft niet altijd kilometers ver te reizen met het vliegtuig om een vakantiegevoel te ervaren. Ook in België bestaan er vegan B&B’s.
In Brugge heb je namelijk AM/PM, een volledig plantaardige B&B! Zowel het ontbijt als de verzorgingsproducten in de kamer zijn volledig vegan.
Onlangs haalden de eigenaars zelfs de pers met hun vegan B&B. Lees hier het artikel!

Ga vegan ontbijten in de B&B Dageraad in Limburg, zij bieden op aanvraag een uitgebreid vegan ontbijt met koffiekoeken, gewonnen brood, cashew kaas, quiche, etc. Zeker de moeite lijkt ons!

Verblijf in het historisch centrum van Gent bij Aanaajaanaa, ecologie, fairtrade en veggie/vegan food zijn centrale waarden.

Italië

In Villa Dei Campi kom je volledig tot rust. De heuvels van Valenesi omringen het resort en op een kwartiertje rijden sta je aan het prachtige Gardameer. Je kan er genieten van vegan eten, maar er worden ook niet-vegan etenswaren geserveerd. Ideaal dus als je een niet-vegan partner hebt of als je met een gemengde groep op reis gaat.

Nicaragua

Apoyo Lodge is een waar ontspanningsoord in Nicaragua. Je komt helemaal tot rust in de prachtige natuur en een groot pluspunt is dat de ochtendyoga inbegrepen is in de prijs! Al het eten dat ze serveren is 100% plantaardig. Ook als je glutenvrij of raw vegan eet, kan je hier terecht. Maar dit laat je best op voorhand weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Turkije

The Vegan Lodge in de Turkse regio Antalya is een prachtig domein. Het hotel gaat tot het uiterste om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarnaast focussen de eigenaars op het samenleven met de natuur. Je komt er helemaal tot rust tijdens de yogasessies of in het zwembad.

Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtige vakantiebestemming en er bevindt zich ook een veganvriendelijk hotel: Naturhotel Lechlife. Het hotel is niet volledig plantaardig, maar ze leggen er hun vegan klanten enorm in de watten. Lees onderaan in dit artikel ook hoe je op een ecologische manier naar het hotel reist.

Slovenië

Zoek je toch steeds dat Vlaamse taaltje op als je op vakantie gaat? Dan is deze B&B in Slovenië zeker iets voor jou. De B&B wordt namelijk uitgebaat door een Vlaams duo. Els en Mathieu leggen de nadruk op gezelligheid en vinden het dan ook belangrijk om samen te eten met hun gasten. Lees dit artikel voor meer info.

Vegan Vakantie

Neem zeker ook een kijkje bij part I van onze Vegan Vakantie-reeks!
Klik hier voor part I, part III en part IV.

25/04/2019

Verticale tabs