Vegan vakantie: part III

wrapper2

wrapper

Ook als je niet op zoek bent naar luxe, kan je op vakantie. Je kan er namelijk ook voor kiezen om te gaan kamperen. Je bent helemaal op jezelf aangewezen, dus je kiest zelf wat er op je bord of in je gamel ligt! Doe ook al wat inspiratie op in dit artikel.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is wel belangrijk. Je hoeft niet alles in detail uit te stippelen, maar een planning kan toch handig zijn. Zo weet je wanneer je tijd hebt om boodschappen te doen of wanneer je een hele dag onderweg bent en lunch op voorhand moet klaarmaken. Houd er wel rekening mee dat niet alle supermarkten in het buitenland dezelfde producten aanbieden. Sommige ingrediënten zal je dus in België moeten inslaan. Denk ook na over welke potten en pannen en andere keukenbenodigdheden je nodig hebt om al dat lekkers klaar te maken.

Ontbijt

Als ontbijt zijn vegan ontbijtgranen en havermout heel handig! Voor de ontbijtgranen zorg je gewoon voor een brik plantaardige melk en havermout kan je gerust op voorhand al klaarmaken. Ook meergranenbrood met confituur en ander vegan beleg kan perfect als ontbijt dienen.

Snacks

Als je lange trektochten doet, voorzie je best genoeg snacks. En natuurlijk ook als je geen lange trektochten doet. Dadels en noten zijn ideaal. Ze zitten propvol energie en je hoeft ze niet koel te bewaren. Neem ook zeker fruit mee, maar opteer voor fruit dat trager rijpt zoals appels en bananen. Ook de puddinkjes van Alpro moet je niet koelen, dus zij kunnen perfect als dessertje dienen!

Avondeten

Voor het avondeten gebruik je best ingrediënten zoals snelkookrijst en tomatenblokjes. Het zijn enorm veelzijdige ingrediënten die supersnel klaar zijn! Ook eenpansgerechten zijn heel dankbaar als je gaat kamperen. Je hebt namelijk amper afwas! Vegan chili sin carne is hiervoor dus ideaal. Je laat het lekker pruttelen terwijl jij al een aperitiefje drinkt. Neem ook wat zakjes kruidenmixen mee, zo bruist je gerecht van smaak zonder dat je met al je kruidenpotjes hoeft te sleuren.

Vegan Vakantie

Neem zeker ook een kijkje bij part I en II van onze Vegan Vakantie-reeks!
Klik hier voor part I, part II en part IV.

30/04/2019

Verticale tabs