Vegan vakantie: part IV

wrapper2

wrapper

Georganiseerde reizen
Ga je graag op reis, maar houd je niet van de voorbereiding die eraan vooraf gaat? Dan zijn georganiseerde reizen zeker iets voor jou. Ja, die bestaan ook vegan! Organisaties als Veg Voyages, Vegan Travel Club en Green Earth Travel bieden allemaal vegan reizen aan. Waar je ook heen wil, een van deze organisaties biedt het zeker aan. Als je specifiek naar Zweden wil, neem dan een kijkje bij Sigurya.

Plan je een reisje naar IJsland?
Neem dan zeker contact op met Anna, zij werkt bij EVA en heeft in bijberoep haar eigen reisadviesbureau naar IJsland Dóttir Travel en kan je heel wat tips bezorgen om zorgeloos door het land te reizen. Anna schreef een artikel over waar je vegan kunt eten in Reykjavik, lees het hier.

Vegan cruise
Ook als je liever over water reist, bestaan er opties. Zo kan je op een vegan cruise gaan. Bij Vegan Travel boek je zo een reis. Kies uit verschillende bestemmingen, alles wat je aan boord eet is 100 % plantaardig. Toegegeven, je moet er stevig voor in de buidel tasten, maar je krijgt er wel een luxueuze en vooral zorgeloze vakantie voor in de plaats.

Dit was het laatste deel van de Vegan vakantie-serie. Hieronder vind je nog enkele tips:

  • Vermijd activiteiten waar dieren bij betrokken zijn. Met een bezoekje aan de zoo of een ritje op een olifant doe je de dieren allerminst een plezier. Er zijn best veel diervriendelijkere alternatieven waar je kinderen net zoveel plezier aan beleven. Denk bijvoorbeeld aan een sanctuary of opvangcentrum, of ga de dieren gewoon in hun natuurlijke omgeving spotten (vanop veilige afstand weliswaar). Let op als je souvenirs koopt dat er geen dierlijke producten inzitten. Er zijn vast tal van andere souvenirs die je kan kopen!

  • Wil je graag vrijwilligerswerk doen met dieren? Neem dan contact op met Bright Eyes vzw, oprichtster Tessa is zelf vegan en weet perfect welke organisaties betrouwbaar zijn om vrijwilligerswerk bij te doen.

  • Bekijk zeker de site Veg Visits. Dit is een soort Airbnb voor vegans. Je duidt aan of je vegan of vegetariër bent en zoekt vervolgens een kamer. Je kan filteren op aanwezige keukentools of zelfs een keuken per uur huren! Dit kan handig zijn als je gaat kamperen, maar geen frigobox meeneemt en toch een maaltijd wil klaarmaken.

  • Neem ook eens een kijkje op de EVA-site om te ontdekken bij welke vakantiebestemmingen je korting krijgt met je EVA-lidkaart!

  • Zoek en vind inspiratie op Facebook, er zijn tal van ‘Vegan Travel’-groepen waar je tips kan vragen!

  • De handige site en app Happy Cow mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken! Hier vind je makkelijk een vegan restaurant of winkel in de buurt.

  • Het kan zeker geen kwaad om op te zoeken wat vegan betekent in de taal van het land waar je naartoe gaat. Zo voorkom je misverstanden en de locals zullen zeker appreciëren dat je je best doet!

Vegan Vakantie

Neem zeker ook een kijkje bij part I, II en III van onze Vegan Vakantie-reeks!
Klik hier voor part I, part II en part III.

06/05/2019

Verticale tabs