Veganvriendelijke vakantiebestemmingen

wrapper2

wrapper

Berlijn - Duitsland

In Berlijn vind je in bijna elk restaurant wel een vegan optie. In vele restaurants zul je zelfs énkel vegan gerechten vinden, als ontbijt, brunch, middagmaal of diner. Naast restaurant vind je er ook de vegan supermarktketen Veganz en volledig vegan schoenenwinkels zoals Avesu dan ben je er zeker van dat de schoenen geen leder, wol of andere dierlijke producten bevatten. Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in Berlijn.

New York - V.S.

In New York vind je het allemaal: vegan fast food, raw organic restaurants, juicebars, donuttents en chique sterrenrestaurants. Voor ieder wat wils dus! Hoewel veel restaurants nog gedomineerd worden door vlees, is er duidelijk een trend richting meer plantaardige voeding! Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in New York.

Portland - V.S.

Portland is een van de meest veganvriendelijke steden in de Verenigde Staten. Je kunt er zelfs terecht in een mini vegan shoppingcenter met een bakker, supermarkt, klerenwinkel en tattooshop. Verder vind je nog veel vegan restaurants en winkels met elk hun eigen specialiteit zoals Homegrown smokers BBQ, Vtopia Cheese Shop & Deli, Blossoming Lotus (fine dining), Sweet Pea Baking Company (cookies & cake!) en The Sudra (Indisch restaurant). Ontdek hier meer veganvriendelijke plaatsen in Portland.

Taipei - Taiwan

Vegan eten in Taipei? Geen probleem, het begrip is er ondertussen goed ingeburgerd en gerespecteerd. Van 'streetfood' tot volledig vegan supermarkten. Plan je een tripje naar daar? Ga dan zeker eens langs bij volgende restaurants: Mayur Indian Kitchen, About Animals, verschillende vestigingen van de Loving Hut en nog heel veel meer.

Chennai - Indië

Naast de typisch Indische gerechten vind je in Chennai ook veel fast food. Enkele musts als je naar daar gaat: Cream Center, VeganeR, Annalakshmi, Sukh Sagar Anna Nagar, ontdek nog meer restaurants en winkels met een vegan aanbod in Chennai hier.

Barcelona - Spanje

Lekker vegan eten combineren met een citytrip? Dan is Barcelona the place to be! De stad is niet enorm groot en met het uitgebreid metronetwerk kan je snel overal terecht. Enkele aanraders zijn: Bar Celoneta Sangria Bar, Catbar, Gopal, Siloé cuina vegana en nog veel meer.

Tel Aviv & Jeruzalem - Israël

Volgens sommigen voltrok zich de afgelopen jaren een ware vegan revolutie in Israël. Op vlak van plantaardige voeding staat Jeruzalem nog nét iets sterker dan de grootste stad van het land, Tel Aviv. Waag je aan vegan ijs, wafels, brunch en chocolade omgeven door de prachtige historische stadswallen. Voor een heerlijke avondmaal met typische Georgische gerechten kan je terecht bij restaurant Nanuchka in Tel Aviv. Probeer maar eens de knoedels met spinazie en nootjes of de balletjes in tomatensaus.

Amsterdam - Nederland

De hoofdstad van onze Noorderburen is perfect voor een weekendje weg. In Amsterdam zijn vegan opties eerder schering en inslag dan uitzondering. Goed om er als veggie/veganist keuzestress van te krijgen!

Londen - Verenigd Koninkrijk

Ook Londen vormt niets minder dan een walhalla voor vegan foodies. De stad eindigde onlangs nog op de 7de plaats in de lijst van de beste veggiesteden ter wereld. Met de trein sta je er in uurtje en kan je de beste plantaardige restaurantjes gaan exploren!

21/10/2016