Veggie broodbeleg

wrapper2

wrapper

Hummus

Tegenwoordig is hummus in elke supermarkt te vinden. In de grotere supermarkten is er vaak zelfs een aanbod met verschillende smaken: tomaat, pikant, fijne kruiden… De hoofdingrediënten van deze spread zijn kikkererwten, olijfolie en tahin. Je kan hummus dus ook gemakkelijk zelf maken. Eens je het basisrecept onder de knie krijgt, kan je ook experimenteren met verschillende smaken zoals rode biet en zwarte olijf.

Hummus is zowel lekker op de boterham als op een toast of een belegd broodje. Bovendien kan je de hummus ook gebruiken als dip bij een aperitiefhapje of zelfs als saus voor pasta of pizza.

Groentespreads

Ook groentespreads zijn vrij gemakkelijk te vinden in de supermarkt: zoeteaardappelspread, bietenspread, broccolispread… Deze spreads zijn niet altijd even gezond. Sommige supermarkten passen een nutriscore toe. Als dat niet zo is, kan je op de verpakking altijd eens checken of er niet te veel vet en zout in de spreads zit.

Wat je ook kan doen, is je eigen groentebeleg maken. Probeer zeker eens de komkommerspread, groentepaté en pompoen-wortelspread. Baba ganoush -of auberginekaviaar- is ook een lekkere optie.

Net echt vlees

Sommige veggie spreads bootsen de smaak van vlees na. Deze spreads zijn vaak een goede optie voor kieskeurige kinderen of sceptische vrienden. In deze categorie vind je veggie “kip”curry, veggie martino en zelfs veggie ham en salami. Van dit beleg eet je best niet té veel, aangezien ze vaak niet zo gezond zijn. Probeer ook eens de “no tuna” salad of de Chick’n ceasar salad.

Waar vind je kant-en-klaar broodbeleg?

Het is niet altijd gemakkelijk om het broodbeleg te vinden in de supermarkt: soms ligt het bij de vleesvervangers, soms bij het ander broodbeleg. Beide afdelingen al gecheckt en nog steeds geen succes? Je kan ook eens kijken of de hummus en de groentespreads niet bij de aperitiefhapjes en de olijven liggen. Daar vind je trouwens ook tapenades en guacamole, die je ook op je brood kan smeren!

Meer inspiratie nodig voor je eigen veggie broodbeleg? Download de Veggie Lunchbox brochure.

27/02/2020

Verticale tabs