Veggie eten zit in de lift

wrapper2

wrapper

Goed nieuws!

Uit onderzoek van iVOX en EVA blijkt dat Vlamingen steeds vaker veggie eten. Dit onderzoek werd uitgevoerd tussen 9 en 11 februari 2016 bij 1000 Vlamingen. 1 op 10 Vlamingen eet minstens drie keer per week veggie en de helft van de Vlamingen geeft aan dat ze minder vlees willen eten. Deze trend zagen we al in 2013 en wordt nu enkel bevestigd. Net zoals EVA is meer dan de helft van de Vlamingen ervan overtuigd dat vegetarisme enkel zal toenemen in de toekomst.

Mensen in Vlaanderen hebben dus de ambitie om meer veggie te eten. Toch is er nood aan meer transparantie. 81 % van de Vlamingen zou graag in ieder restaurant terecht kunnen voor een veggie maaltijd. Het Approved by EVA-label maakt het eenvoudig om restaurants te herkennen die veggie en volledig plantaardige maaltijden aanbieden.

De mogelijkheid om vegetarisch te eten moet dus zo eenvoudig mogelijk zijn. Meer dan 60 % van de Vlamingen wil graag een duidelijk label op de verpakking. In België staat EVA in voor de toekenning van het V-label, dit toont in een oogopslag of het product vegetarisch of veganistisch is. Ontdek hier meer over het V-label.

De meeste Vlamingen (63 %) eten minder vlees voor hun eigen gezondheid, milieu komt op de tweede plaats. Toch vindt 2 op 3 Vlamingen dat veeteelt een negatieve impact heeft op het klimaat. Door samen meer plantaardig te eten, kunnen we deze negatieve impact verkleinen, zowel op het milieu, als op onze eigen gezondheid, als op het dierenleed.

Meer info over het onderzoek:
Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX tussen 9 en 11 februari 2016 bij 1000 Vlamingen van 18 jaar en ouder (foutenmarge 3,1%).

17/02/2016

Verticale tabs