Veggie is Halal zoekt mensen om het team te versterken!

wrapper2

wrapper

Wie?

Heb je een moslimachtergrond (of heb je affiniteit met de cultuur van moslims) en wil je je engageren om een ecologische en ethische levensstijl te promoten? Ben je dol op plantaardige wereldkeuken?

Veggie is Halal zoekt geëngageerde mensen die deel uit willen maken van de stuurgroep van het project in Gent en Antwerpen. Heb je zin om mee acties te ontwikkelen rond Veggie is Halal? Dat kan gaan van panelgesprekken en debatten tot workshops met plantaardige voeding, een plantaardige iftar, reading-clubs over dierenwelzijn en Islam, enzovoort.

Veggie is Halal?

Veggie is Halal is een project van VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims) en EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). Halal betekent letterlijk wat rein, toegestaan is. Het is dus een breed begrip dat vorm geeft aan waarden en normen, een levensstijl waaronder ook voedselvoorschriften vallen. Een groeiend deel van de moslims is plantaardig beginnen eten vanuit hun geloof. De Islam draagt de mensen namelijk op om dieren goed te behandelen en schrijft ook voor aan de mens om gezonde, pure voeding te eten. Veggie is Halal is opgericht om mensen samen te brengen die die belang hechten aan dierenwelzijn en die een plantaardige en dus tegelijkertijd halal levensstijl willen promoten.

Op www.veggieishalal.be vind je een interactieve kaart terug met restaurants en winkels die die mee hun schouders onder het project zetten met een veggie/halal aanbod. Ze kregen hiervoor het Veggie is Halal-label: halal geschreven in groenten.

Bij de launch van het project in Gent organiseerden we een panelgesprek waarin al wie op zoek is naar lekkere plantaardige voeding uit verschillende levensbeschouwingen kwamen getuigen over hun ervaringen. Daarnaast waren er verschillende fiets-sneukeltochten langs de Veggie is Halal-route.

30 november: meet-up

Op 30 november zijn jullie vanaf 18u welkom bij Voem Antwerpen (Montignystraat 34, 2018 Antwerpen) voor een meet-up. Op die avond gaan we elkaar leren kennen, ideeën uitwisselen, een stuurgroep samenstellen voor Veggie is Halal, enzovoort. Dit is aangenamer bij een drankje en hapje, dus vragen we aan iedereen die komt iets kleins klaar te maken. Zorgen jullie voor een vegan gerechtje? Dan kan iedereen hiervan smullen.

Contact

Interesse? Neem dan snel contact op met amani@voem.be (Antwerpen), isfried@voem.be (Antwerpen) of margot@voem.be (Gent)

14/11/2019

Verticale tabs