Veggie koken, is dat niet veel gedoe voor mijn professionele keuken? Solucious doet mee aan de VeggieChallenge.

wrapper2

wrapper

Tijdens de VeggieChallenge van EVA/ProVeg vzw beweegt er heel wat. Tijdens onze campagne werken we dit jaar ook samen met Solucious, groothandel voor horeca en grootkeukens. Solucious helpt foodprofessionals graag op weg om wat meer plantaardige gerechten op het menu te zetten. Ontdek in dit artikel hoe zij het aanpakken.

Euro Space Center is fan van veggie

Het Euro Space Center is klant van Solucious en bedient jaarlijks zo’n 15.000 kinderen. Op hun kaart staan ook vegetarische gerechten. Volgens Olivier, keukenverantwoordelijke, hoeft dat niet complex te zijn.
“Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder vlees, vis of dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten zoals peulvruchten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”
En wat met de foodcost van die gerechten? Olivier stelt zijn gerechten vooral slim samen.
“In feite heb je van heel wat producten maar kleine hoeveelheden nodig. Zelfs als ze dus iets duurder zijn, komt het uiteindelijk voordelig uit.”
Lees hoe Olivier dit aanpakt.

Dierlijk product vervangen? Solucious geeft je tips!

Met de juiste producten en slimme recepten ga je zo aan de slag met plantaardige producten. Er zijn tal van manieren om op een laagdrempelige manier veggie gerechten te maken. Vertrek bijvoorbeeld van je klassiekers en gebruik handige vervangproducten, zoals zuivelvervangers en vleesvergeters. Je vindt alles in het Solucious-assortiment. Wil je een dessert of gerecht vegan maken, maar weet je niet hoe je de eieren kan vervangen? Er bestaan allerlei oplossingen: gebruik bijvoorbeeld appelmoes of lijnzaad.
Ontdek hier nog meer alternatieven (die wellicht al in je voorraad staan).

Spreekt dat mijn gasten dan wel aan?

Natuurlijk wel! Kies de smaken en ingrediënten die passen bij je publiek. Een kleine aanpassing aan een bestaand gerecht is soms al voldoende. Onze recepten kunnen je misschien inspireren, want er is heel veel variatie mogelijk:
Belgische klassiekers of wereldkeuken. Van lunch tot dessert. Eenvoudig, lekkere én snelle gerechten of verfijnde gerechten van een tweesterrenchef. Voor horeca en grootkeukens, klein of groot.
Ontdek alle recepten, praktische tips en producten hier.

Wie is Solucious?

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. Ze zijn een groothandel voor horeca, grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. Ze maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, Solucious levert dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want hun betrouwbare service is vanzelfsprekend.

28/03/2023

Verticale tabs