Veggie Spring Cooking met Chefs Pro Veggie

wrapper2

wrapper

Chefs Pro Veggie, een veggie inspiratieplatform door en voor chefs, organiseerde begin februari twee workshops Veggie Spring Cooking. EVA verzorgde als partner van Chefs Pro Veggie die dag de theorie. Hoe kook je veggie zodat iedereen het lust? Wat wil de consument nu en is de vegan trend een hype of toch een blijvertje? Welke producten zijn handig om mee te werken? Hoe geef je stevig smaak aan veggie gerechten? Hoe zit het met de food cost? Als deze thema's kwamen aan bod!

Met een stevige brok nuttige informatie achter de kiezen gingen de chefs in groepjes van twee aan de slag. De opdracht was om een aantal gerechten die geschikt zijn voor een grootkeuken te ontwikkelen, bijgestaan door de chefs van Chefs Pro Veggie. Veggie gehaktballetjes in zigeunersaus, pasta met een zuivelvrije champignonroomsaus afgewerkt met kruidige falafels, sausjes op basis van hummus, ... Het zijn slechts enkele van de toppers die de chefs met veel enthousiasme bij elkaar kookten.

Wens je ook een workshop te volgen rond veggie cooking? Maureen van EVA kan je meer info geven.

Blijf op de hoogte van de initiatieven van Chefs Pro Veggie en schrijf je in op hun nieuwsbrief (onderaan de pagina).

05/03/2019

Verticale tabs