VeggieChallenge nu ook bij Colruyt en Garden Gourmet

wrapper2

wrapper

Deze campagne van EVA vzw en ProVeg is de ideale uitdaging voor wie in 2021 vaker plantaardig wil eten. Inschrijven kan gratis op www.veggiechallenge.be. Je kiest zelf of je voor flexi, veggie of vegan gaat. Nieuw dit jaar is dat supermarktketen Colruyt Laagste Prijzen en producent van veggie producten Garden Gourmet zich als hoofdpartners volop achter de campagne scharen. Eind februari en de hele maand maart zal de VeggieChallenge aanwezig zijn in de Colruyt-winkels en bij Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group. Alle producten van Garden Gourmet nemen deel en de VeggieChallenge zal te zien zijn in de televisiespots.

Stijgende verkoop

Bij Colruyt Laagste Prijzen zagen ze de voorbije jaren een duidelijke stijging van de verkoop van veggie producten. “In onze winkels vind je een ruim assortiment vegetarische producten en dat werd recent uitgebreid met 20 nieuwe referenties. In 2021 komen hier zeker nog 10 nieuwe producten bij, van vegetarische tonijnsalade tot vegan smeerkaas”, zegt Guy Elewaut, directeur marketing Colruyt Laagste Prijzen.

Ook in de toekomst zal Colruyt inspelen op de stijgende vraag naar meer evenwichtige voeding. “Onze klanten kiezen er steeds vaker voor om eens een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, goed voor de gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn. Regelmatig vegetarisch eten is geen uitzondering meer en wij helpen onze klanten daar graag bij door een gepast assortiment aan te bieden”, aldus Guy Elewaut.

Allemaal Flexitariër

Garden Gourmet was vorig jaar al partner van de eerste editie van de VeggieChallenge, maar wil dit jaar nog meer betekenen voor de campagne: “Momenteel koopt één Belg op 10 veggie producten. Dat aantal willen we met de VeggieChallenge doen stijgen. Veggie eten wordt nog te vaak als beperkend beschouwd, maar wij geloven in afwisseling door meer 'flexitarisch' te eten. De VeggieChallenge kan de Belgen een duwtje in de rug geven om vegetarisch te overwegen en uit te proberen. We weten dat ze daarna meer vegetarisch zullen blijven eten.”, zegt Arthur Duquesne de la Vinelle, Business Manager van Garden Gourmet.

Garden Gourmet is de marktleider van vleesvervangers in België en zag de voorbije jaren de vraag naar veggie producten gestaag groeien: “De markt van vegetarische alternatieven steeg in 2019 met 7% ten opzichte van 2018. In 2020 hebben mensen door de pandemie veel meer thuis moeten koken en ook meer gezocht naar gezonde en makkelijk te bereiden producten, waardoor de markt met 22% gestegen is” *.

*Nielsen Total Belgium Total Vegetarian

Alles kan veggie

Voor EVA vzw past de VeggieChallenge binnen de doelstelling van de organisatie om tegen 2040 de consumptie en productie van dierlijke producten met de helft te verminderen. “Als die verandering er moet komen, dan is het nodig dat grote spelers mee aan boord zijn. In andere landen gebeurde dit al. Onze droom is een wereld waar lekkere, gezonde en duurzame plantaardige producten overal eenvoudig te verkrijgen zijn. De voorbije jaren zijn er op dat vlak enorme stappen vooruit gezet. Dankzij de steun van
bedrijven zoals Colruyt Laagste Prijzen en Garden Gourmet die het aanbod makkelijk toegankelijk maken voor de consument. Of het nu die salami op je boterham is of de stoverij van je oma, alles kan tegenwoordig veggie!

Waarom meedoen?

Vanaf 1 maart een maand gezonder, duurzamer en diervriendelijk eten. Dat is de VeggieChallenge!
1 maand (meer) plantaardig eten, heeft tal van voordelen. Uiteraard in de eerste plaats voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu en de dieren. Als 50.000 Belgen 31 dagen veggie eten, dan besparen we 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens.
Lees hier meer over alle voordelen van meer veggie op je bord.

Hoe meedoen?

  • Schrijf je gratis in en ontvang in maart tips, weekmenu’s, kindvriendelijke recepten en boodschappenlijstjes van je VeggieChallenge coach.
  • Kies zelf of je voor flexi, veggie of vegan gaat.
  • Maak kans op leuke prijzen en ontvang korting op veggie producten.
  • Deel je ervaringen met andere deelnemers in de VeggieChallenge Facebookgroep
  • Volg online kookworkshops voor meer inspiratie en tips.
21/01/2021

Verticale tabs