VeggieChallenge strijkt neer in jouw stad

wrapper2

wrapper

Dit jaar kunnen ook steden en gemeenten deelnemen aan de VeggieChallenge. De stad met de beste Veggie Burgers (het meest aantal deelnemende inwoners (%)) wint de VeggieChallenge 2021 Award!

Waarom meedoen aan de VeggieChallenge?

Het doet ons plezier te zien hoeveel steden en gemeenten deelnemen aan de VeggieChallenge! Hier laten we enkele deelnemende steden aan het woord die strijden voor de VeggieChallenge 2021 Award!

Schepenen Esquenet uit Brugge: “Deze actie past ook in de Bruggesmaakt, duurzame voedselstrategie van Stad Brugge/Food Lab én doel om tegen 2050 Brugge klimaatneutraal te worden. Door minder dierlijke producten te eten en voor meer plantaardig te kiezen, pak je meteen belangrijke problemen tegelijk aan. Je spaart het milieu/klimaat, je zorgt voor een betere voedselverdeling in de wereld, je gezondheid vaart er wel bij."

"Stad Oostende ziet in de VeggieChallenge de ideale kans om de consumptie van gezond, lokaal en fair geproduceerd voedsel te promoten. Dat is een belangrijke doelstelling uit onze voedselstrategie Oostende Oogst” aldus schepen Silke Beirens en burgemeester Bart Tommelein. “Een dieet met meer plantaardige voeding is goed voor mens en planeet. Heel wat restaurants in Oostende dragen hun steentje bij en zullen in maart heerlijke vegetarische en vegan take-away maaltijden aanbieden.” In Oostende zullen maar liefst 24 restaurants hun veggie en vegan aanbod extra in de kijker zetten tijdens de VeggieChallenge.

Memnune uit Genk doet ook mee: "Ik sport graag en ben veel bezig met gezonde voeding. Mij valt op dat je van plantaardig voedsel veel sneller verzadigd raakt. Geen betere eettip voor je maag en darmen dan een vegetarisch gerecht om met een goed gevoel de avond in te gaan. Nadat ik vier jaar geleden te horen kreeg dat ik de ziekte van Crohn (een darmziekte) heb, begon de zoektocht naar een gezondere levensstijl. Die heb ik nu gevonden." Lees haar volledig interview op www.genk.be/veggiechallenge.

Ook Hasselt stond te springen om mee te doen: “Hasselt is het Mekka van vegan: maar liefst 5 van de 11 Vegan Awards werden weggekaapt door Hasseltse horecazaken. Heel wat Hasselaren hebben dan ook al een flink aandeel plantaardige producten op hun eettafel gezet. Dit wil de stad Hasselt bij de inwoners stimuleren en daarbij maken we ook de restaurants warm om deel te nemen aan de VeggieChallenge” zegt schepen voor duurzaamheid Joost Venken

De deelnemers zijn...

Bergen
Brugge
Elsene
Genk
Gent
Hasselt
Jette
Kortrijk
Leuven
Mechelen
Oostende
Sint-Agatha-Berchem
Sint-Gillis

Help jouw stad aan de VeggieChallenge 2021 Award!

  • Schrijf je gratis in en ontvang een maand lang persoonlijke tips, weekmenu’s, kindvriendelijke recepten en boodschappenlijstjes van je VeggieChallenge coach Nena.
  • Kies zelf of je voor flexi, veggie of vegan gaat.
  • Maak kans op leuke prijzen en ontvang korting op veggie producten.
  • Deel je ervaringen met andere deelnemers in de Facebookgroep of volg online kookworkshops voor meer inspiratie en tips.
23/02/2021

Verticale tabs