Vijf vegan podcasts

wrapper2

wrapper

Op zoek naar extra entertainment tijdens de lockdown? Of wil je graag meer te weten komen komen over een vegan lifestyle terwijl je de strijk doet, eten maakt of zelfs in de douche zit? Podcasts bieden de perfecte middenweg tussen informatie en entertainment. In dit artikel lijsten we er vijf op.

No Meat Athlete
No Meat Athlete bewijst dat plantaardige voeding je fitter, sneller en gelukkiger kan maken. Zonder belerend over te komen, vertelt het No Meat Athlete team je over de voordelen van een vegan voedingspatroon. De focus ligt vooral op onderwerpen zoals voedingswaarde, gewichtsverlies en recuperatie na een work-out. Ook de positieve impact op het milieu komt geregeld aan bod. Luisteren kan hier.

The Chickpeeps
Evanna Lynch, die Luna Lovegood speelde in de Harry Potter films, beantwoordt wekelijks vragen die (beginnende) vegans zichzelf stellen. Samen met haar co-hosts bespreekt ze de uitdagingen, filosofieën en meningen die achter een vegan lifestyle schuilen. Dat alles doet ze op een vrolijke en positieve manier. Beluister hier de podcast en neem ook eens een kijkje in de webwinkel voor leuke t-shirts en totebags.

Zwijgen is geen optie
In Zwijgen is geen optie gaat Anthony Bosschem in gesprek met verschillende sprekers. Ze bespreken welke aspecten in onze maatschappij beter kunnen. Tobias Leenaert, de oprichter van EVA, was al twee keer te gast. Beluister de uitzendingen hier en hier.

The Minimalist Vegan
De naam spreekt een beetje voor zich: in deze podcast vertelt het Australische koppel Maša & Michael hoe ze minimalisme met een vegan lifestyle combineren. Dat doen ze onder het motto “less stuff, more compassion”. Beluister hier de podcast en browse eens door hun receptendatabase voor kookinspiratie.

Live Planted
Alyssa beschrijft zichzelf als “a regular girl, who happens to be vegan”. In Live Planted legt ze, samen met gastsprekers uit dat het volledig mogelijk is om een “regular” persoon te zijn en toch vegan te leven, omdat het helemaal niet moeilijk is. Beluister haar handige, praktische tips hier.

01/04/2020

Verticale tabs