Vlees verplichten past niet in deze klimaattijd

wrapper2

wrapper

De beslissing van het stadsbestuur van Diksmuide om vlees te verplichten op de fair trade picknick is niet meteen een staaltje van positieve communicatie. De boodschap die het bestuur indirect meegeeft, is dat een feest zonder vlees geen volwaardig feest kan zijn. Het klopt dat mensen verplichten om vegetarisch te eten niet werkt. Maar net zomin werkt het om de organisatie van een vegetarisch event te verplichten om vlees te serveren. Zeker omdat de picknick deel uitmaakt van een groter feest waar vlees wordt aangeboden. Bij EVA geloven we in een positieve aanpak om plantaardige alternatieven te stimuleren.

Daarnaast valt de beslissing van het stadsbestuur om vlees te verplichten niet te rijmen met de ecologische uitdagingen waar we vandaag voor staan. De impact van de vleesindustrie op het klimaat is enorm. De consumptie van vlees is wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer een vijfde van de totale broeikasuitstoot.

Het lijkt ons dus meer dan logisch dat een stadsbestuur net inzet op vleesvermindering. Het stimuleren van vegetarische initiatieven is een uitstekende manier om dat te doen.

21/03/2019

Verticale tabs