wrapper2
wrapper
Volgens sommigen is het niet nodig om vlees te vervangen door een plantaardig alternatief dat er op lijkt. Je kunt evengoed alle voedingsstoffen die je nodig hebt uit bijvoorbeeld noten, peulvruchten en groenten halen. Dat klopt, maar toch is het leuk om af en toe te werken met “nepvleesjes”. Een vol-au-vent op basis van bonen klinkt alleszins niet zo smakelijk. Daarom ging EOS vleesvervangers van dichterbij bekijken.
Het artikel zet vijf dingen in de kijker waar je als veggie consument op kunt letten als je op zoek gaat naar een vleesvervanger. Het is dus belangrijk om naar de ingrediëntenlijst en voedingswaardetabel te kijken.
De vijf dingen waar je volgens EOS op moet letten zijn:
Eiwitten: 10 gram per 100 gram is een goede streefwaarde
Vetten: niet meer dan 10 gram per 100 gram
Zout: <650 milligram natrium per 100 gram
IJzer: 0,7 milligram per 100 gram
Vitamine B12: 0,13 microgram per 100 gram
Dat is niet alles, sommige vleesvervangers hebben een paneermeeljasje aan, wanneer je die bakt, zullen ze al het vet opslorpen, wat niet zo gezond is als alledaagse kost. Het volledig artikel kan je lezen in het EOS magazine dat vanaf 18 februari in de winkel ligt, mét een handige veggiewijzer! Ontdek er meer over op de EOS website.