Volle aula voor 'What The Health'

wrapper2

wrapper

Auditorium D had dit waarschijnlijk nog nooit meegemaakt, anderhalf uur lang was het muisstil tijdens de vertoning van ‘What The Health’. In de film gaat Kip Andersen op zoek naar welke rol plantaardige voeding speelt voor een goede gezondheid en waarom grote gezondheidsorganisaties daar zo weinig aandacht aan besteden. Het resultaat is een documentaire die op zijn minst controversieel te noemen is.

Een 200-tal personen bekeken de film. Nadien was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan prof. Dr. Johan Albrecht (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) en prof. Dr Stefaan De Henauw, arts en voedingsdeskundige, beide aan de Universiteit Gent. Wat we volgens hen moeten onthouden uit de film? “Denk goed na over wat je eet!” De Henauw vulde nog aan met: “We weten niet meer hoe we ons goed moeten voeden, terwijl het vrij eenvoudig is. Echte voeding bestaat nog, maar je moet wel een beetje zoeken.”

Meer plantaardig
Voor Antoon, een van de aanwezigen, heeft de film zeker een impact gehad. “Mijn moeder kookt al een tijdje vegetarisch maar bij mijn vader eten we standaard vlees. Na het zien van What The Health ga ik hem toch proberen overtuigen om meer te kiezen voor plantaardige voeding, want het heeft blijkbaar echt een grote invloed op je gezondheid.”

Uit de vragenlijst die enkele dagen na de filmvertoning werd verstuurd naar de aanwezigen, blijkt dat Antoon niet alleen is. Maar liefst 60% is van plan om vaker plantaardig te eten. De andere 40% eet al volledig plantaardig. Daarnaast heeft ongeveer 95% andere mensen verteld over deze documentaire. Van een spraakmakende documentaire gesproken!

Wil jij ook eens aanwezig zijn op een van onze activiteiten? Hou dan zeker onze website in de gaten. Je vindt er een overzicht van al onze evenementen en natuurlijk ook heel veel plantaardige recepten en leuke nieuwtjes.

15/05/2017