Vrijwilligersvacature: kandidaten voor Raad van Bestuur

wrapper2

wrapper

ProVeg is op zoek naar minstens 3 gedreven bestuurders die met hun netwerk, strategische kennis en expertise de organisatie naar een hoger niveau helpen tillen.

De Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat momenteel uit 4 bestuurders. De onbezoldigde bestuurders onderschrijven de missie van ProVeg, één van de meest uitdagende missies in de wereld: een halvering van de wereldwijde dierlijke consumptie tegen 2040. De bestuurders denken mee over hoe ProVeg haar werk nóg impactvoller kan maken en is een klankbord voor het team van werknemers. De RVB bewaakt mee de visie, strategie en beleid en houdt mee de vinger aan de pols bij de uitvoering daarvan. Zowel het kantoorteam als de RVB werken zelfsturend en functioneren vanuit een basis van transparantie en vertrouwen. We geloven in de kracht van diversiteit.

De RVB komt maandelijks bijeen voor meetings van ongeveer anderhalf uur over een specifiek onderwerp of agendapunt dat voorbereid wordt door een teamlid i.s.m. een RVB-lid. De thematische organisatie van de meetings zorgt ervoor dat we in de diepte kunnen werken. Twee tot drie vergaderingen per jaar staan in het teken van de voorbereiding van de algemene vergaderingen, planning en rapportering voor subsidiedossiers en de opvolging van het budget. Tussenin worden hoogdringende dossiers opgevolgd via het digitaal werkplatform. De vergaderingen gaan meestal door op het kantoor in Gent, soms ook in Brussel en gaan meestal gepaard met een lekkere vegan maaltijd.

Herken je jezelf in de onderstaande beschrijvingen?
  • Je krijgt energie van analytisch en strategisch meedenken over de theory of change, lange-termijn doelstellingen en professionalisering van een non-profit organisatie die zich inzet voor een wereldwijde voedseltransitie.
  • Je streeft zelf naar een plantaardige samenleving en wordt daarbij gemotiveerd door de klimaatcrisis, dierenwelzijn, voedsel rechtvaardigheid en/of gezondheid.
  • Je hebt een voor ProVeg relevant netwerk en/of expertise die je graag wilt inzetten voor het goede doel.
  • Je hebt ervaring met het besturen van een non-profit of een commerciële organisatie.
  • Je bent een teamspeler en kan een coachende rol opnemen voor het 14-koppig team van gamechangers.
  • Gedurende het jaar ben je bereid om ongeveer 2 tot 3 uur per maand vrij te maken voor je bestuurdersrol.

Daarnaast zijn we op zoek naar een enkele specifieke vaardigheden:
-Financieel expert: je hebt een brede financiële en/of boekhoudkundige kennis. Je adviseert de organisatie op vlak van financiële strategie en/of je bent klankbord voor de boekhouding, budgetopmaak en -opvolging.
-HR expert: je hebt ervaring met medewerkersbeleid en interne organisatie (zelfsturing, Lean & Agile) en treedt op als klankbord hierbij.
-Corporate expert: Je hebt ervaring in de wereld van de foodservice of food industry. Je hebt inzicht hoe ProVeg verder kan professionaliseren in hun werk met deze sector.

Over ProVeg

ProVeg België, tot voor kort EVA vzw, is een van de organisaties die meevaart onder de vlag van ProVeg International, de eerste internationaal actieve organisatie (actief in meer dan 20 landen op 4 continenten) die zich exclusief inzet voor plantaardige voeding.

ProVeg werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten, met als missie om die in 2040 te halveren. ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en beschikt over een achterban van honderdduizenden consumenten wereldwijd.

We willen zo bijdragen aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. Onze aanpak is genuanceerd en pragmatisch, we hechten veel belang aan positieve, niet-belerende, oplossingsgerichte communicatie. Iedereen die stappen naar meer plantaardige voeding zet, maakt deel uit van ons verhaal. Zo maken wij ook werk van onze opdracht om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij.

ProVeg heeft een hybride financiering en krijgt onder andere een subsidie via het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk. Meer info over onze inkomsten en uitgaven vind je hier.

EVA/ProVeg is een zelfsturend team. We streven naar afgebakende rollen en verantwoordelijkheden die per teamlid zijn uitgeschreven. Het team functioneert vanuit een basis van transparantie en vertrouwen. We geloven in de kracht van diversiteit. Maak hier kennis met onze werking.

Jouw gemotiveerde sollicitatie met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 20 februari 2023 via info@evavzw.be t.a.v Jan Orbie.

18/01/2023

Verticale tabs