Week van de Belgische Mode: 5 vegan merken van eigen bodem

wrapper2

wrapper

In de week van 12 tot 18 oktober 2020 organiseert Mode Unie samen met Creamoda de Week van de Belgische Mode. Tijdens deze week worden Belgische mode én Belgische merken in de kijker gezet. Wij zetten nog een stapje vooruit en laten jullie graag kennismaken met 5 Belgische vegan modemerken.

ROMBAUT
Het eerste Belgische vegan merk dat wij graag in de kijker zetten is ROMBAUT. ROMBAUT, opgericht door de Vlaamse ontwerper Mats Rombaut, is een vegan accessoiremerk waarbij duurzaamheid centraal staat. Binnen de collecties van ROMBAUT worden er luxueuze plantaardige materialen, gerecyclede vezels en hoogwaardig kunstleer gebruikt om unieke schoenen en accessoires met een verhaal te creëren. Zijn unieke schoenen werden al eerder gespot bij bekende celebrities zoals Bella Hadid, Charli XCX en Lil Nas X. De vegan schoenen en accessoires van ROMBAUT kan je terugvinden op de online webshop.

HNST jeans
HNST jeans (spreek je uit als ‘honest’) is een Antwerps denimlabel dat opgericht werd door Tom Duhoux. De collectie van HNST jeans bestaat uit jeansbroeken, -jassen en -salopettes voor zowel mannen als vrouwen. Tijdens het productieproces van jeans gaat HNST jeans radicaal anders te werk. Ze verbruiken minder water, zijn CO2 positief en zijn 100% recycleerbaar. Alle producten worden in Europa gemaakt en zijn helemaal vegan. Zo worden de vezels van een gerecycleerde oude jeans (misschien wel die van jou!) samen met Tencel in Vlaanderen tot garen gesponnen. Een oude jeans vormt dus de grondstof van een nieuwe jeans. Ontdek hier de HNST collectie.

Captain Cork
Het ecologische kurklabel ‘Captain Cork’ van Ina De Quint werd opgericht in juli 2018. Bij Captain Cork vind je accessoires die gemaakt zijn uit - je raadt het al- kurk. De kurk wordt door Portugese boeren op een duurzame manier geoogst. Bovendien is kurk een waterbestendige, ecologische en diervriendelijke grondstof. Op de webshop van Captain Cork vind je diverse producten zoals handtassen, yogamatten en mondmaskers (trendy!).

Tropas
Voor een nieuwe paar vegan sneakers of hakken kan je terecht bij het schoenenmerk Tropas. De Belgische schoenenontwerpster Caro Peirs geeft jeansbroeken een tweede leven in de vorm van een elegante schoen. Tropas biedt ecologische, duurzame schoenen aan. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en gerecycled. Neem een kijkje op de website van Tropas om de collectie te ontdekken.

Infantium Victoria
Duurzame kindermode met een fijne pasvorm en touch scoor je sinds 2014 bij het Belgische kledingmerk Infantium Victoria. Dit kledingmerk is opgericht door de ontwerpers Julia Gaydina en Dinie van den Heuvel. Ze ontwerpen biologische en vegan kinderkleding met een romantische en nostalgische touch. Hun kledingcollectie is bovendien ook PETA-approved! Op de webshop van Infantium Victoria vind je de leukste outfits voor leeftijden van 6 maanden tot 16 jaar.

13/10/2020

Verticale tabs