Wereldoceanendag

wrapper2

wrapper

Deze week zetten we naar aanleiding van Wereldoceanendag, de oceaan en al zijn bewoners in de kijker. Dit jaar steelt het zeewier de show. Ongeveer 70 % van het aardoppervlak is bedekt door zee en stilaan geraken onze landbouwgronden uitgeput, het is dus hoogtijd om de wondere wereld, diep in de zee te gaan ontdekken.

Zeewier krijgt vaak niet de aandacht die ze verdient. Niet alleen zorgt ze voor een biotoop en beschutting voor zeedieren, maar net als bomen zet zeewier CO2 om in zuurstof, het is een plantaardige bron van voedsel en je kunt er zelfs duurzaam plastic van maken. Zeewier biedt dus een waaier aan mogelijkheden, wij zetten dit superwier alvast in om lekkere, plantaardige gerechtjes van te maken. In het EVA Magazine kon je al ontdekken hoe je een lekkere "vis"saus en norichips maakt (Ontvang je het magazine nog niet? Hier schrijf je je eenvoudig in!)

Wij stelden alvast onze top vijf gerechten samen voor een geslaagd oceaanfeest! Ontdek ze hier.

Win het kookboek Groente uit de Zee van Lisette Kreischer

Wij hebben het boek al voor je getest, de recensie lees je hier.

Wil je je eigen exemplaar van Groente uit de Zee?
Stuur fien@evavzw.be voor 20 juni een mailtje met je lidkaartnummer en het juiste antwoord op volgende vraag:
Welk ingrediënt uit de zee is een ideaal bindmiddel?
De drie eerste juiste antwoorden winnen, succes!

09/06/2016

Verticale tabs