Word EVA Supporter

wrapper2

wrapper

De voorbije maanden waren de ideale periode om wat dingen onder de loep te nemen.
Wat wil je anders aanpakken? Wat wil je al lang veranderen, als je er maar de tijd voor zou hebben? Zo ook bij EVA. Geregeld kregen we de vraag of de bijdrage voor het lidmaatschap fiscaal aftrekbaar was, en of het mogelijk was om EVA maandelijks te steunen. Wij droomden daar zelf ook van. Dus nu hebben we onze administratie op punt gezet en verwelkomen we iedereen graag als EVA Supporter.

Betaal minder, geef meer

Doe je een maandelijkse gift in plaats van lidgeld te betalen, dan krijg je op het einde van het jaar een fiscaal attest. Daarmee kan je 45 procent van je gift terugkrijgen van de belastingen. Jij betaalt dus minder, maar EVA houdt meer over. Win-win.

Waarom deze verandering?

We voelden al even dat onze ledenwerking aan verbetering toe was. Een jaarlijks lidmaatschap is weinig flexibel. Met deze nieuwe formule van EVA Supporters kan iedereen naar eigen vermogen zijn maandelijkse bijdrage kiezen. En ze is fiscaal aftrekbaar. Wat zowel voor de supporters als voor EVA beter is. Alles verloopt geautomatiseerd, waardoor je als EVA Supporter nergens aan moet denken, en ook onze administratie niet te veel wordt belast. Door de maandelijkse bijdragen draag je als supporter bij tot meer financiële stabiliteit. Op deze manier steun je EVA op een duurzame en efficiënte manier.

Hoe zit dat met die fiscale aftrekbaarheid?

Je bijdrage als EVA Supporter is fiscaal aftrekbaar. Het lidmaatschap bij EVA was dat niet. Op deze manier kun je dus minder betalen dan bij een lidmaatschap, maar geef je toch meer aan EVA. Hoe kan dat? Voor een lidmaatschap betaalde je bijvoorbeeld € 30 per jaar, of € 35 voor een familielidmaatschap. Als je voor een maandelijkse bijdrage van € 5 kiest, geef je € 60 per jaar. Maar omdat het hier om een gift gaat, ontvang je een fiscaal attest waarmee je 45 % (60% voor giften in 2020) van je gift recupereert via de belastingen. Je betaalt dus eigenlijk maar € 33 per jaar.

Wat verandert er dan eigenlijk?

Het enige wat echt verandert, is dat je als EVA Supporter geen EVA-kaart meer ontvangt waarmee je korting krijgt in winkels en restaurants. In de plaats daarvan ontvang je wel een fiscaal attest. Naast een fiscaal attest mogen we immers geen rechtstreekse financiële voordelen geven, zoals een kortingskaart. Voor de meeste mensen is het fiscale voordeel van een gift trouwens veel groter dan de kortingen die je kreeg met je lidkaart.

Uit een bevraging van onze leden bleek ook dat de kortingskaart maar door een kleine minderheid wordt gebruikt. Vaak wordt ze vergeten (of je vindt ze niet meteen terug tussen al je kaarten in je portefeuille). Daarnaast is de kaart niet noodzakelijk de beste manier om de horeca, winkels en ondernemers te ondersteunen. Kortingen doen de vaak al erg kleine winstmarges nog slinken. We zijn ooit met de EVA-kaart begonnen toen veggie- en veganvriendelijke zaken nog zeldzaam waren. Intussen is het aanbod (gelukkig maar!) zo groot, dat het amper bij te houden is.
Ondertussen blijven we de horeca en andere vegan ondernemers uiteraard wel op andere manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door ze in de kijker te zetten op onze sociale media, de website en de nieuwsbrief voor EVA Supporters.

EVA Nieuws

Verder blijven we alle EVA Supporters op de hoogte hoogte houden van onze werking, zowel via de digitale nieuwsbrief als het driemaandelijkse EVA Nieuws. Je kan ervoor kiezen om alle info digitaal te ontvangen.

Wat nu?

Heb je momenteel nog een lidmaatschap bij EVA? Dan blijft dit geldig tot de einddatum, deze vind je op je EVA-kaart. Tot dan kun je je EVA-kaart ook blijven gebruiken. Een paar weken voor ze verloopt, ontvang je een uitnodiging om EVA Supporter te worden. Houd je mailbox dus goed in de gaten. Geen zin om te wachten? Dan kun je dit al meteen zelf in orde brengen via via www.evavzw.be/supporter.

Supporter mee voor EVA

Sluit je hier aan bij de al honderden andere EVA Supporters!

Heb je nog vragen? Check dan onze FAQ's, grote kans dat jouw vraag hier tussenstaat, indien niet kan je mailen naar supporters@evavzw.be

09/08/2021

Verticale tabs