Workshops duurzame voeding voor Hotelscholen (BOS+)

wrapper2

wrapper

Workshops duurzame voeding voor hotelscholen

Uit marktonderzoek weten we dat steeds meer consumenten kiezen voor biologische, vegetarische of plantaardige producten. Niet alleen in de supermarkt, maar ook vaker op restaurant. Jongeren komen week na week op straat voor het klimaat. Gezonde en duurzame voeding wordt steeds belangrijker. Graag willen we dat de leerlingen die afstuderen aan onze hotelscholen voorbereid zijn op die maatschappelijke evolutie. Dit gloednieuwe project, waarbij we gratis praktische (kook)workshops komen geven aan leerlingen van hotelscholen, wil hierop een antwoord bieden.

Wie zijn wij?

BOS+ is een milieu-ngo met een hart voor bossen. In hun educatieve projecten ondersteunen ze kinderen, jongeren en jongvolwassenen om de transitie naar een duurzame samenleving vorm te geven.

EVA wil (toekomstige) chefs en consumenten helpen om vaker en betere veggie maaltijden op het menu te zetten. Om zo bij te dragen tot een milieu-, dier- en mensvriendelijke samenleving. EVA is bekend van campagnes als Donderdag Veggiedag en Vegucation.

Wat houdt het project in?
  • vijf workshops van twee tot vier lesuren, gespreid over een semester (kan deels binnen PAV)
  • er kunnen twaalf Hotelscholen deelnemen in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel
  • tijdens het schooljaar 2019-‘20 of 2020-‘21
  • inhoud: plantaardige producten en bereidingen, het imago van de plantaardige keuken, gezondheid en duurzaamheid (lokaal, fair trade, klimaat, ontbossing)
  • praktisch: proevertjes en kookworkshops. Leerlingen leren zelf originele vegetarische of plantaardige gerechten creëren
  • de beste resultaten worden gebundeld in een kookboek voor en door jongeren
Wat mag je van ons verwachten?
  • een professionele, enthousiaste en participatieve begeleiding
  • een kookworkshop door een professionele kok
  • een gratis traject
  • een prachtig eindresultaat: een kookboek met professionele vormgeving en fotografie, met vermelding van uw school
  • dat kookboek wordt verspreid naar de Vlaamse hotelscholen en bibliotheken
  • de leerlingen ontdekken de plantaardige keuken als een volwaardige, smaakvolle en uitdagende keuken
Wat verwachten wij van jullie?
  • enthousiasme en een open geest
  • een vlotte communicatie
  • een leerkracht die zin heeft om dit project op te volgen en misschien ook naast de workshops leerlingen wil ondersteunen om hun recepten op punt te stellen

Meld je aan voor meer info

BOS+ en EVA nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een educatief traject voor leerlingen uit de tweede en derde graad ‘Restaurant en keuken’ of ‘Grootkeuken’.

Heeft u interesse? Of wenst u een gratis workshop aan te vragen? Laat het ons zeker weten, mail naar laure.devroey@bosplus.be en we houden je op de hoogte. We zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van dit pakket en op zoek naar nog enkele leerkrachten die delen hiervan willen uittesten of feedback willen geven op het materiaal. Op die manier zijn we zeker dat het materiaal goed aansluit bij de leefwereld van de leerlingen en de leerdoelstellingen. Kunnen wij op u beroep doen? Mail dan naar laure.devroey@bosplus.be

05/03/2019

Verticale tabs