#WorldVegetarianDay: dag der veggies!

wrapper2

wrapper

World Vegetarian Day

De eerste dag van oktober, is het Wereldveggiedag!
En dit jaar is er heel wat om te vieren.
Carrefour lanceert de Donderdag Veggiedagcampagne. Elke donderdag krijg je in het kader van Donderdag Veggiedag, 20% korting op de vegetarische alternatieven in hun koelafdeling, en dit vanaf deze week!

En heel de week kun je onze boodschap van algemeen nut zien op Een en Canvas.

Onze favoriete recepten om dit alles te vieren

Overheerlijke voorgerechten

Wie is er nu geen fan van het wonderlijke Mexico? Ontdek deze quesadilla's met avocado en tomatensalsa zonder queso. Inderdaad, volledig plantaardig, volledig mega lekker!

Een ander land dat bekend staat om zijn smaakvolle keuken, is Thailand. Deze groenterolletjes doen je bijna vergeten dat we al oktober zijn, en het stilletjes aan wat kouder begint te worden ...

Iedereen kent wel de gewone tarte tatin, maar ken je deze versie met zoete aardappelen en witloof? Laat je verrassen door de vernieuwende en onverwachte smaken van deze hartige taart!

Onze lievelingshoofdgerechten

Dit gerecht neemt je misschien al iets te vroeg mee naar de winter, maar doet ons alleszins alvast watertanden: deze Winterse conchiglie. Een creatief recept, dat bij iedereen in de smaak valt!

Ah, de herfst! De terugkeer van lopende neuzen, van dode gedroogde - soms natte - blaadjes die dansen in de wind en de regen, en van... de pompoen! Deze Winterse salade laat je nog ergens steken tussen zomer en winter. Hoop doet immers leven, niewaar?

En dan: een chili! Waarom? Voor Willy. Ken je Willy nog niet? Leer hem hier kennen, en kook op 4 oktober voor hem.

Dessertjes

Je vindt pompoen niet enkel terug in hartige gerechten: ook in desserts is deze groente verrassend lekker. Zoals in deze taartjes, waar de pompoen vergezeld wordt door cranberries.

Een ander heerlijk dessert zijn deze kaneelrolletjes. Een typisch Zweedse lekkernij, die in dit Scandinavische land wordt gegeten tijdens de fika. Eigenlijk op elk moment waarop Zweden een koffie kunnen drinken en iets zoets kunnen verorberen (ze fikar daar zo goed als constant).

En om af te sluiten met een typisch Belgisch dessert: deze wafels. Onmogelijk om door onze hoofdstad te paraderen zonder enorm veel zin te krijgen in deze lekkernij, zeker nu er ook volledig plantaardige wafels te verkrijgen zijn bij VeganWaf'.

Meer interessante plantaardige receptjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, onderaan de pagina, om elke week een nieuw receptje in je mailbox te ontvangen! Of bekijk alle recepten op onze website.

Wil je graag aan één van onze evenementen deelnemen? Lees hieronder verder!

Evenementen, olé!

Chili voor Willy

4 oktober, op Werelddierendag, koken we voor Willy. Wie? Een varkentje van 3 maanden oud dat zo gelukkig was niet in het slachthuis te belanden.
Wat? Chili! Sin carne, uiteraard, om maximaal te kunnen genieten van de heerlijke boontjes, maïs en andere groenten die je in de pot wilt draaien, maar vooral om geld in te zamelen voor onze campagnes! Op die manier veranderen we samen, een klein beetje, de wereld.

Voor alle etentjes, meer info over Willy, of hoe je zelf voor hem kunt koken, kan je hier terecht.

VeggieWorld

Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober, kan je de plantaardige wereld komen ontdekken op VeggieWorld!
In Tour&Taxis vindt een groot evenement plaats om alle aspecten van de plantaardige levensstijl aan jullie "tentoon te stellen". Die beperkt zich namelijk niet tot eten, maar gaat tot kleren, mode, cosmetica, en vele andere interessante producten. Als je een etentje organiseert voor Willy, maak je ook nog eens kans om tickets te winnen! EVA zal er ook zijn, met info, onze recepten en onze geweldig mooie posters "Plantaardig & Gezond".

TryVegan

De hele maand november dagen we je uit om volledig plantaardig te eten! Zonder dierlijke producten dus, heerlijk én gezond. De eerste dag van november is namelijk #WorldVeganDay.
Lijkt deze uitdaging je wel interessant? Goed, want dat is ze ook! Alle info vind je hier.

Een geweldige #WorldVegetarianDay aan iedereen!

01/10/2019

Verticale tabs