Zuivelban verworpen door Europees Parlement

wrapper2

wrapper

De zuivelban werd door Europa van tafel geveegd!

Enkele maanden geleden keurde het Europese Parlement Amendement 171 goed. Daarmee zouden er verdere restricties komen op het gebruik van zuivelbenamingen voor plantaardige producten. Beschrijvingen zoals 'alternatief voor kaas' en 'bevat geen melk' zouden dan verboden worden op verpakkingen.

Op 25 mei werd bevestigd dat vertegenwoordigers van het Europees Parlement het voorstel hebben teruggetrokken, nadat een coalitie van 21 milieu-, consumenten- en dierenwelzijnsgroepen de EU had opgeroepen de voorstellen te verwerpen. Ook klimaatactiviste Greta Thunberg had zich tegen de plannen uitgesproken. Onder initiatief van ProVeg International en EVA in België ondertekenden meer dan 450.000 mensen een petitie waarin de EU werd opgeroepen de plannen te laten vallen.

Bedankt voor al jullie steun. Het is een fantastische overwinning voor de planeet, plantaardig voedsel en het gezond verstand!

Verdere restricties op Belgisch niveau?

Nu wordt er ook in België aan een voorstel gewerkt om veggie producten beperkingen op te leggen waardoor benamingen zoals 'veggie gehakt’ en ‘veggie kipstukjes’ verboden zouden worden. Beperkingen die positieve innovaties zullen belemmeren, terwijl de Belgische regering die juist zou moeten stimuleren. EVA volgt die onderhandelingen van dichtbij mee en wil er samen met haar partners alles aan doen om deze Belgische burgerban een halt toe te roepen.

Versnel de plantaardige evolutie!

Word EVA Supporter en zorg er samen met duizenden anderen voor dat we de druk op de Belgische regering kunnen opvoeren om de plantaardige voedingsindustrie niet te belemmeren.

26/05/2021

Verticale tabs