EVA op Horeca Expo 2017

wrapper2

wrapper

In november ging Horeca Expo door in Gent. Deze vijfdaagse beurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens in Flanders Expo was het uitgelezen moment voor EVA om te tonen én te laten proeven wat de plantaardige keuken zoal in zijn mars heeft.

Op dinsdag 21 november presenteerde EVA de Vegucation Masterclasses op Horeca Expo. Chef-koks van dienst waren Pieter-Jan Lint, Nicolas Decloedt (Humus x Hortense) en Kris de Roy (Hofke van Bazel).

Met de Vegucation Roadshow geeft EVA in samenwerking met verschillende chefs op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel masterclasses voor de horeca. Op die manier willen we ze inspireren om meer plantaardige gerechten op de kaart te zetten. Want 8 op de 10 van de Vlamingen en Brusselaars willen graag in ieder restaurant de keuze hebben voor een vegetarische maaltijd.

70 geïnteresseerde koks vonden hun weg naar hal 8 waar in de namiddag doorlopend kookdemo's van de verschillende chef-koks plaatsvonden. Naast de demo's werden ook veggie succesverhalen gebracht, onder andere door Denis Drossart van Le Pain Quotidien, die kwam vertellen over hoe zij meer en meer de focus zijn gaan leggen op plantaardige gerechten.

Kon je er niet bij zijn? Probeer dan thuis het recept uit voor geroosterde knolselder met misocrème en amandel van Nicolas Decloedt.

De Vegucation Masterclasses zijn een initiatief van EVA vzw met de steun van de Nationale Loterij en de Provincie Vlaams-Brabant. De kookdemo's op Horeca Expo worden mede mogelijk gemaakt door Ebly, Alpro en Bonduelle.

18/12/2017